Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Izložba u Gradskom muzeju u Senti

2020-11-15
14:09
Forrás
Pannon RTV
Ostvarenja nastala na 68. umetničkoj koloniji u Senti otvorena su na Dan mađarske likovne umetnosti u Vojvodini. Izložba može da se pogleda u galeriji Gradskog muzeja.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Postavka nosi naziv „Helyi Színek – Helyszínek" (Lokalne boje – na lokalu), a otvorena je u subotu uveče na Dan mađarske likovne umetnosti.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Desetoro umetnika stvaralo je između 10. i 15. avgusta na senćanskoj likovnoj koloniji. Organizatori nisu želeli da prekinu 70 godina dugu tradiciju, te je kolonija održana uz pridržavanje epidemioloških mera. "Meni je bilo jako važno iz ličnih razloga, ali kao što je Atila Pejin i rekao na otvaranju, umetnici su se jako radovali što mogu zajedno da stvaraju, videli smo jedni druge i zajedno slikali" kaže Korina Gubik, učesnica.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Radovi nastali na koloniji sada su izloženi za Dan mađarske likovne umetnosti u Vojvodini. Atila Pejin, rukovodilac muzeja, Gradski muzej Senta kaže: „Posebno je potrebno naglasiti da su se umetnici primerno odazvali, uspeli smo na vreme da sakupimo radove. Stručnjaci će kasnije oceniti, ali smatram da smo napravili izuzetno dobru izložbu i to je velika stvar jer je reč o grupnoj izložbi na  kojima uvek postoje problemi ili oko organizacije, ili uopšteno."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Osim što je obeležen Dan mađarske likovne kulture u Vojvodini u subotu uveče je u Senti održana i Noć muzeja koja je 18. maja odložena.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Postavku radova nastalih na koloniji zainteresovani mogu da posete svakog radnog dana između 8 i 14 časova, a osim toga planirano je da posete budu omogućene i pojedinim subotama.

Senta
Gradski muzej
izložba
Dan mađarske likovne umetnosti u Vojvodini

Najnovije

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.