Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Izložba u Gradskom muzeju u Senti

2020.11.15
14:09
Forrás
Pannon RTV
Ostvarenja nastala na 68. umetničkoj koloniji u Senti otvorena su na Dan mađarske likovne umetnosti u Vojvodini. Izložba može da se pogleda u galeriji Gradskog muzeja.
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Postavka nosi naziv „Helyi Színek – Helyszínek" (Lokalne boje – na lokalu), a otvorena je u subotu uveče na Dan mađarske likovne umetnosti.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Desetoro umetnika stvaralo je između 10. i 15. avgusta na senćanskoj likovnoj koloniji. Organizatori nisu želeli da prekinu 70 godina dugu tradiciju, te je kolonija održana uz pridržavanje epidemioloških mera. "Meni je bilo jako važno iz ličnih razloga, ali kao što je Atila Pejin i rekao na otvaranju, umetnici su se jako radovali što mogu zajedno da stvaraju, videli smo jedni druge i zajedno slikali" kaže Korina Gubik, učesnica.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Radovi nastali na koloniji sada su izloženi za Dan mađarske likovne umetnosti u Vojvodini. Atila Pejin, rukovodilac muzeja, Gradski muzej Senta kaže: „Posebno je potrebno naglasiti da su se umetnici primerno odazvali, uspeli smo na vreme da sakupimo radove. Stručnjaci će kasnije oceniti, ali smatram da smo napravili izuzetno dobru izložbu i to je velika stvar jer je reč o grupnoj izložbi na  kojima uvek postoje problemi ili oko organizacije, ili uopšteno."

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Osim što je obeležen Dan mađarske likovne kulture u Vojvodini u subotu uveče je u Senti održana i Noć muzeja koja je 18. maja odložena.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Postavku radova nastalih na koloniji zainteresovani mogu da posete svakog radnog dana između 8 i 14 časova, a osim toga planirano je da posete budu omogućene i pojedinim subotama.

Senta
Gradski muzej
izložba

Najnovije

16:59, Frissítve: 17:26

Karavan „Izađi mi na teglu" gostovao u Velebitu

Na jedan dan Velebit je postao glavni grad ajvara. Takmičenje u pripremi ajvara organizovano je šesti put. Polufinale takmičenja ove godine biće organizovano u 12 naselja širom Srbije. Najbolji učesnik ovdašnjeg takmičenja učestvovaće u finalu, 9. ok
16:17, Frissítve: 16:35

Biciklom oko Bačkotopolskog jezera

Kao i svake godine, serija programa održanih povodom obeležavanja Dana Bačke Topole, i ove godine je završena porodičnom biciklističkom turom. Danas pre podne okupilo se oko 150 biciklista, kako bi zajedno vozili oko Bačkotopolskog jezera.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.