Ugrás a tartalomra
Nők tárlata, Magyarkanizsa
Pannon RTV

Izložba žena stvaralaca u Kanjiži

2018-02-21
09:36
Forrás
Pannon RTV
U Galeriji „Dobo Tihamer" u Kanjiži otvorena je „Ženska izložba" likovnih i ručnih radova na kojoj posetioci mogu da vide radove preko 100 žena.

Vojvođanski likovni krug iz Kanjiže uspeo je da na zajedničkoj izložbi okupi radove gotovo sto stvaralaca iz pet opština i 12 naselja. Ivanka Kenjereš, predsednica Vojvođanskog likovnog kruga kaže: „Kada kažem da sam veoma radosna, onda sam tu sve sažela jer je ovo do sada najveća izložba i prihvatili smo sve koji su želeli da izlože svoje radove".

Otvaranje izložbe obogaćeno je raznovrsnim programom. O radovima žena stvaralaca govorio je subotički slikar Šandor Kerekeš. Među izloženim radovima jedan broj je i iz njegove grupe, između ostalog svoju sliku o Feniks ptici prikazala je i Eva Mađari koja se iz Kanjiža preselila za Suboticu. „Slika u stvari govori o tome da kada smo u nekoj nevolji, u brigama, možemo da se ugledamo i na pticu Feniks, i da pomoć očekujemo i sa zemlje i sa neba".

Postavka obuhvata ne samo slikarska dela, nego ručne radove od kojih se ne zna koji je lepši, a posetioci su mogli da se dive i cvetnim aranžmanima. Agneš Surap, predsednica sekcije ručnih radova u Mađarskom kulturnom društvu „Ozoraj Arpad" ocenjuje da su izloženi radovi uvek prelepi, a ona sama je pobornik tradicionalnih ručnih radova. „Meni su najlepši tradicionalni ručni radovi, gde su se kroz generacije uobličavali motivi, kombinacije boja, tako da se meni ti tradicionalni radovi dopadaju".

Izložbu žena stvaralaca posetioci mogu da pogledaju do 12. marta u Galeriji „Dobo Tihamer" u Kanjiži.

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 16:00

Cveta Tisa!

Oni koji se za vikend upute na Tisu kod Kanjiže mogu da prisustvuju intezivnom plesu rečnog insekta.
13:43

Čantavir bez struje

Više od 12 časova je u prekidu snabdevanje dela Čantavira električnom energijom jer je zbog jučerašnje oluje nastavo kvar na više dalekovoda.

Najčitanije

Pokloni za trojke na Paliću

Tivadar Bunford posetio je danas trojke, a predsednik Skupštine grada u posetu bebama na Paliću nije otišao praznih ruku.