Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Izmena statuta mesnih zajednica uvod u izbore

2019-04-04
08:33
Forrás
Pannon RTV
Tokom leta bi mesne zajednice trebalo da izmene svoje statute i raspišu se izbori, ali se njihov položaj, teritorija i stanovništvo neće menjati.

Na poslednjoj sednici gradske skupštine Subotice je nakon manje rasprave usvojena odluka koja se tiče mesnih zajednica. O čemu se konkretno radi je u emisiji emitovanoj na Pannon televiziji govorio Janoš Nagel, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara rekavši kako će ubuduće postojati samo savet mesne zajednice. "Naravno, sve mesne zajednice će imati predsednika i potpredsednika. Teritorija mesnih zajednica se neće menjati, dakle one ostaju kakve i jesu na istim teritorijama, sa istim stanovništvom kao i do sada. Sada će sledeći korak da bude da će svaka mesna zajednica da donese svoj statut i mandat organa mesne zajednice će isteći i planira se da pre isteka sadašnjeg mandata mesnih zajednica, na jesen ili tokom leta treba da se raspišu izbori" – rekao je Janoš Nagel.

mesne zajednice
Subotica

Slične vesti

Najnovije

21:04

Danas je Dan mađarske kulture

Pozorišnim predstavama, uručivanjem nagrada, koncertima, izložbama, promocijama knjiga, pesničkim i muzičkim večerima širom države i van njenih granica praznuje se Dan mađarske kulture.

Najčitanije

Glavobolja zbog starog automobila?

Zagađenje vazduha je postalo najgorući problem današnjice. Sve naslovnice i istaknuti članci u srpskim novinama govore o tome. Iz dana u dan se uvode nove mere.