Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Izmenjen budžet grada Subotice

2020.10.02
18:18
2020.10.02
20:36
Forrás
Pannon RTV
Izmenjen je budžet grada Subotice za ovu godinu – pored ostalog i o tome je odlučila gradska skupština.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ovogodišnji budžet je morao biti izmenjen jer negativni ekonomski uticaji, usled epidemije korona virusa nisu zaobišli ni grad severne Bačke, značajno su smanjeni prihodi u poslednjem razdoblju. Personalna rešenja, kao i poslovni planovi javnih preduzeća takođe su bili na dnevnom redu na drugoj sednici novog skupštinskog saziva.

Na početku sastanka subotički odbornici izglasali su personalne promene. Dva predstavnika „Pokreta građanske Subotice" Jene Maglai i Ilona Husak-Hof predali su svoje mandate Ferencu Ševenju i Bobanu Evetoviću.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Na sednici je nastala manja rasprava oko odluke o izmeni gradskog budžeta.

„Što se tiče izmena, zapravo se radi o pokrivanju deficita od 320 miliona dinara. O tome je reč, pa je to moralo biti učinjeno, i nadam se da će grad pravilno raditi s tim budžetom, kao i da će projekti koji se planiraju biti realizovani." rekao je Miroslav Milojević, odbronik Pokreta građanske Subotice.

Rebalans je bio neophodan zbog negativnih ekonomskih učinaka epidemije korona virusa, rečeno je na sednici.

„Nadamo se da neće doći do ponovnog izbijanja korona virusa, možemo videti porast broja pacijenata na našem području. U Evropi se povećava broj zaraženih, nadamo se da će se Srbija uspešno izboriti sa novim talasom epidemije, jer dosada je ne samo Subotica, već i država pokazala da može na odgovarajući način reagovati." rekao je Stevan Bakić, gradonačelnik Subotice.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Odbornička grupa Saveza vojvođanskih Mađara podržala je izmene budžeta.

„Savez vojvođanskih Mađara je podržao rebalans jer su nas stvarne potrebe i stvarne okolnosti dovele do toga da izmenimo budžet, odnosno smanjili smo za 864 miliona dinara. Istina je da se gradnja Narodnog pozorišta sada usporava, neće se izvršiti obnova tri fasade, neće se izvršiti rekonstrukcija gerontološkog centra, ali će se sve ovo odložiti za neki naredni period iz vrlo objektivnih okolnosti." rekao je Janoš Nagel, šef odborničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u skupštini grada Subotice.

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Iako je budžet manji, mnoga ulaganja se i dalje mogu sprovesti ili nastaviti ove godine. Takva je izgradnja velnes centra Palić.

„Ono što je važno za neku mikro sredinu sa stajališta lokalne zajednice, mađarske zajednice, jesu četiri investicije koje su se ostvarile ili će biti ostvarene u bliskoj budućnosti i to: izgradnja 50 parking mesta u Čantaviru, asfaltiranje Zmajevačke ulice u Radanovcu i asfaltiranje ulice Borisa Kidriča u Hajdukovu, ove tri investicije su već završene, a četvrta je asfaltiranje i zamena vodovodnih cevi u Hrastovoj ulici u mesnoj zajednici Željezničko naselje." rekao je Dr Balint Pastor, predsednik gradske skupštine.

O sprovođenju prošlogodišnjeg poslovnog plana nekoliko javnih preduzeća takođe su odbornici raspravljali, ali su isto tako glasali i za razrešenje i imenovanje predsednika, zamenika predsednika i članova upravnog odbora preduzeća Apoteka Subotica.

Izmenjen
budžet
grad
Subotica
Savez vojvođanskih Mađara
Pokret građanske Subotice
Srpska Napredna Stranka
Stevan Bakić
dr Balint Pastor
SVM

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.