Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Iznenađenje povodom Dana grada za novorođene bebe u Subotici

2021.09.02
16:40
Forrás
Pannon RTV
Povodom Dana grada u Opštoj bolnici Subotica organizovana je poseta bebama koje su rođene prvog septembra. Poseta, koja je već postala tradicija, bila je simbolična zbog epidemiološke situacije.
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Grad je novorođenim bebama i njihovim majkama čestitao i pripremio poklon pakete.

Na 630. rođendan Subotice, u Opštoj bolnici Subotica rođene su tri bebe. Prvog septembra su svetlost dana ugledale dve devojčice i jedan dečak. Njima je čestitao dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada Subotice i Srđan Samardžić, član Gradskog veća Subotice, zadužen za privredu.

„Subotica snažno podržava pronatalitetnu politiku Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine, i aktivno radi na unapređenju mera koje su usmerene na zaštitu i podršku porodicama i deci."

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Ovo je jedan od najlepših zadataka, kada možemo pozdraviti bebe rođene na Dan grada - izjavio je dr Balint Pastor. Predsednik Skupštine grada Subotice je naglasio da je Republički zakon o zaštiti porodice omogućio dodatne pogodnosti od 2018. godine, sa kojima se pruža pomoć porodicama.

„Zakon je menjan nekoliko puta, zahvaljujući tom su povećani i iznosi pomoći, a sistem podrške je proširen na nove kategorije, kao što su majke koje se bave poljoprivredom i preduzetnice, koje takođe mogu dobiti finansijsku pomoć nakon rođenja deteta, odnosno tokom trudnoće."

Dr Balint Pastor je naglasio da se, uprkos budžetskim poteškoćama, iznosi naknada za podršku porodici u Subotici nisu smanjili. Poklon pakete, koje je obezbedila lokalna samouprava, nisu mogli lično da uruče zbog epidemiološke situacije, ali su ti paketi stigli do svake porodice.

dan grada
Subotica
bolnica
bebe
dr Balint Pastor

Najnovije

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.