Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Huszár Krisztián

Iznenađenje za decu u Lurko kući

2020.12.20
17:24
2020.12.21
20:58
Forrás
Pannon RTV
U kuću Lurko u Mileševi Deda Mraz je stigao u pratnji kamiona natovarenog vrećama sa mnogo poklona.

Deca su se na pažnji zahvalila recitovanjem i pevanjem božićnih pesama. Na poklonima su bila ispisana imena deca, a osim toga deca koja dolaze u Lurko kuću dobila su i namirnice, sredstva za ličnu higijenu, garderobu i igračke.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Zajedničkom pesmom deca su pozdravila Deda Mraza. Jedanaestogodišnja Snežana Mešter ga je nestrpljivo očekivala.

„Ja sam jedina recitovala, a svi zajedno smo pevali" kaže Snežana.

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Na paketima su bila ispisana imena dece, a osim toga deca iz Lurko kuće dobila su i druge korisne predmete. U paketima su osim slatkiša, bile i namirnice, sredstva za ličnu higijenu, garderoba i igračke. Ilonka Boja, domaćin Lurko kuće kaže da donacije koje stižu za vreme praznika, traju čitave godine: „Kuća ne bi mogla da funkcioniše bez donatora. Svemu se, od najmanje stinice do najvećih poklona jako radujemo, jer su nam potrebni. Sve nam je potrebno, jer se kuća sama održava, zato pokušavamo da trošimo što manje gotovog novca. Uglavnom živimo od donacija."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Vozači kamiona iz Vojvodine prošle godine priključili su se donatorima Lurko kuće, kaže Đeze Sekereš, organizator: „Prošle godine smo  odlučili da iz godine u godinu podržavamo ovu decu. Ko kada i koliko može, sa čim može, nije određeno. Ima ko donira paket životnih namirnica, ima ko daje novac, od toga kupujemo namirnice, garderobu i drugo što im je ovde potrebno tokom čitave godine."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Organizatorka Noemi Stoimenov je početkom decembra objavila da počinje prikupljanje i na njen poziv donacije su stigle u lepom broju: „Sada, sa približavanjem Božića, osećam da svako lakše daje i misli na one koji nemaju. Zbog toga svake godine, mislim da je ovo četvrta godina, organizujemo sakupljanje za decu, i samo za decu jer ona su jedina koja na žalost sama ne mogu da učine ovaj praznik lepšim time što dobiju ili stave poklone pod božićno drvo."

Pannon RTV/Huszár Krisztián

Dodala je da će i u budućnosti podržavati štićenike Lurko kuće.

Lurko kuća
iznenađenje
Deda Mraz
Mileševo
poklon
deca

Najnovije

19:21, Frissítve: 19:27

Pokrajina pomaže obnovu škola u Vojvodini

Pokrajinska vlada sa 76 miliona dinara podržava obnovu i održavanje škola u Vojvodini. Sredstva su obezbeđena za 21 obrazovnu ustanovu, za 14 osnovnih škola i 7 srednjih škola. Ugovori o podršci potpisani su danas u Novom Sadu.
15:10, Frissítve: 15:20

Centar znanja holističke medicine

U okviru projekta NATURAL HEALTH - Za zdravlje kroz zaštitu prirodnog nasleđa
formiran je Centar znanja. Centar znanja je dvojezična studija koja karakteriše trenutno stanje pogođenih područja u oblasti holističke medicine.

Najčitanije

Ribokradice, čuvajte se!

Šest brodova i šest terenskih vozila stiglo je u novosadsku ribočuvarsku služba pri JP „Vode Vojvodine" . Danas u podne porinuti su brodovi.