Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szkocsovszki László

Izvedena premijera predstave "Poslednje devojčice"

2021.12.30
19:30
2021.12.30
19:37
Forrás
Pannon RTV
Pozorište "Kostolanji Deže" iz Subotice je izvelo poslednju ovogodišnju predstavu. Publika je mogla da pogleda premijeru predstave "Poslednje devojčice" po tekstu Maje Pejović, u režiji Kokana Mladenovića.

Tema predstave je da sve može da postane predmet u modernom kapitalizmu, pa i deca.

Predstave u Pozorištu "Kostolanji Deže" iz Subotice uvek govore o aktuelnim, stvarnim problemima, kaže Đula Lenčeš, koji nije propustio da u sredu uveče pogleda predstavu.

"Video sam nekoliko predstava u režiji Kokana i sve su bile jako dobri, tako da sam uveren da će i danas biti jako dobro."

Pannon RTV/Szkocsovszki László

O pripremama je govorio Andraš Urban, direktor Pozorišta "Kostolanji Deže" iz Subotice.

"Plešu i pevaju sat i trideset minuta. U međuvremenu obrađuju teške teme. Imali su stalne improvizacijske probe. Oni su ostavili iza sebe vrlo teško, stresno razdoblje, ali ovih dana se može osetiti neka vrsta unutrašnjeg zadovoljstva u svima, jer su došli do ove tačke."

Pannon RTV/Szkocsovszki László

Tema predstave je da živimo u društvenom poretku u kojem postajemo roba u svim područjima života. Od ovoga nije izuzetak ni samo rođenje. Želja za posedovanjem sadrži čak i biološki i emocionalni nivo poput majčinstva, rekao je Kokan Mladenović, reditelj predstave.

"Da li je moguće da mi živimo u svetu u kome su i deca postala roba, u kome je apsolutno sve roba i sve se kupuje i prodaje. Maja je napisala ovaj sjajan tekst koji postavlja pitanje smisla naše civilizacije. Da li je moguće da je sve proizvod, da smo se pretvorili samo u novac i interes."

Premijera je ujedno bila i poslednja ovogodišnja predstava. Ali, ko je nije pogledao, neka ne brine, ponovo će se izvoditi 16. januara.

Poslednje devojčice
Pozorište "Kostolanji Deže"
Andraš Urban

Najnovije

16:28

Istorija Srema

U organizaciji Kulturno-umetničkog društva „Petefi Šandor" u Maradiku je predstavljena knjiga Ferenca Urija „Istorija Srema".
17:02, Frissítve: 19:31

Karnevalska atmosfera u Debeljači

Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.

Obeležava se Dan sela u Bačkim Vinogradima

Svake godine u drugoj polovini maja, od početka 1990-ih, sa manjim prekidima, se obeležava Dan sela u Bačkim Vinogradima. Svrha mu je druženje, izgradnja duha zajedništva, grupno kuvanje, bez takmičenja. Ove godine se ovčetina krčkala u koltiću.