Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ja ostajem ovde!

2020.10.27
14:38
2020.10.27
16:56
Forrás
Pannon RTV
Većina roda se odselila za Afriku, ali među njima ima i jedna koja je odlučila da će ostati ovde.
Pannon RTV

Zahvaljujući pre svega brižnosti Atile Lacka, ptica sada na jednom salašu u Mužlji čeka da je odnesu u azil za ptice u palićkom Zoološkom vrtu. U ograđenom prostoru, u neposrednom susedstvu ribnjaka, roda odlazi u svoje svakodnevne šetnje. U drugoj polovini avgusta rode počinju da se sele sa naših prostora, ali zbog promene klime nije retkost da poneka roda ovde ostane i tokom zime. Da bi preživele, ipak im je potrebna pomoć čoveka.

„Pre mesec dana, možda malo više, ovde u mom dvorištu pojavila se roda. Od tada je tu. Pokušao sam nešto da uradim, jer dolazi zima, životinja ne može ostati ovde. Zašto se nije odselila? Ne znam, ne vidim da je povređena. Obratio sam se i veterinarima. Dogovorili smo da će je verovatno sutra preneti" kaže Atila Lacko, iz Mužlje.

roda
ostaje
Afrika
odselila
odlučila
Zoološki vrt
Palić
Mužlja

Najnovije

12:51

Omladinski kamp u Senti

U Senti je u izvanrednoj atmosferi realizovan od strane senćanskog Istorijskog arhiva i Nacionalnog istorijskog spomen-parka u Opustaseru zajednički priređeni kamp namenjen mađarskim i vojvođanskim srednjoškolcima.
18:09, Frissítve: 19:56

TSC brusi formu pred početak sezone

Fudbaleri iz Bačke Topole su do sada bili na pripremama u Sloveniji, gde su odigrali nekoliko utakmica. U ekipi su i dalje velika očekivanja, njihov cilj je da sledeće sezone prvenstvo završe na trećem mestu.

Najčitanije

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!