Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ja ostajem ovde!

2020.10.27
14:38
2020.10.27
16:56
Forrás
Pannon RTV
Većina roda se odselila za Afriku, ali među njima ima i jedna koja je odlučila da će ostati ovde.
Pannon RTV

Zahvaljujući pre svega brižnosti Atile Lacka, ptica sada na jednom salašu u Mužlji čeka da je odnesu u azil za ptice u palićkom Zoološkom vrtu. U ograđenom prostoru, u neposrednom susedstvu ribnjaka, roda odlazi u svoje svakodnevne šetnje. U drugoj polovini avgusta rode počinju da se sele sa naših prostora, ali zbog promene klime nije retkost da poneka roda ovde ostane i tokom zime. Da bi preživele, ipak im je potrebna pomoć čoveka.

„Pre mesec dana, možda malo više, ovde u mom dvorištu pojavila se roda. Od tada je tu. Pokušao sam nešto da uradim, jer dolazi zima, životinja ne može ostati ovde. Zašto se nije odselila? Ne znam, ne vidim da je povređena. Obratio sam se i veterinarima. Dogovorili smo da će je verovatno sutra preneti" kaže Atila Lacko, iz Mužlje.

roda
ostaje
Afrika
odselila
odlučila
Zoološki vrt
Palić
Mužlja

Najnovije

14:11, Frissítve: 16:40

Sve više poskupljuje i meso

Domaći potrošači moraju sve više da plaćaju sveže meso. Poskupljenje uglavnom pogađa govedinu, svinjetinu i ovčetinu. Stručnjaci to objašnjavaju porastom cena stočne hrane na svetskom tržištu.
13:34, Frissítve: 16:41

Počeli Torđanski Dani kulture

Juče je otvorena manifestacija 20. "Torđanski dani kulture", kojom se vratio život u ovo banatsko selo od devetsto stanovnika. U sklopu jubilarne manifestacije, koja je odložena prošle godine, svake nedelje do kraja marta će se održavati događaji.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.