Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dobó Krisztián

Ja Vas kanda, znam sa štranda

2020.08.01
17:14
2020.08.01
18:11
Forrás
Pannon RTV
Kupači željni plivanja ponovo u letu mogu da uživaju pored bazena. Kupališta su jedno vreme bila zatvorena zbog epidemiološke situacije.

Proteklih dana širom Vojvodine, bazenski kompleksi otvorili su vrata kupačima, među njima i REKI iz Stare Moravice očekuje posetioce. Kod onih koji uživaju u poseti štrandu, bačkotopolsko jezero takođe uživa veliku popularnost.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Obalu jezera pored Bačke Topole u subotnjoj kanikuli ispunili su kupači. Na senovitim mestima, na tihoj vatri pekao se roštilj. Mnogi se rashlađuju u vodi, drugi su se povukli u debeli hlad okolnog drveća.

„Ove godine sam po drugi put ovde i zaista je lepo. Ne dolazimo često, ali je lepo i čisto" kaže Katarina Gerdien.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

U Staroj Moravici, koja je nedaleko od Bačke Topole, nakon kratkotrajnog prekida, ponovo radi lokalno kupalište. Mladi ovde rado provode vreme.

„Kupamo se, sunčamo, razgovaramo na klupama, neki put igramo odbojku, fudbal. Opuštamo se" kaže Kristijan Fuštoš.

Pannon RTV/Dobó Krisztián

Na ulazu posetiocima mere telesnu temperaturu i dezinfikuju ruke. Na ulasku u kompleks, svi su obavezni da imaju maske. Gde nije moguće držanje rastojanja, kao recimo kod šanka, takođe je obavezno nošenje zaštitne maske.

„Trenutno na kupalištu ima oko 500 posetilaca. U poređenju sa prošlom godinom, kada nismo imali prisustvo virusa, za vikend je bilo mnogo više ljudi, između 1.000 i 1.500. Zbog virusa su ljudi suzdržani, i to se vidi" kaže Robert Kucor, direktor REKI, Stara Moravica.

Meštani i dalje ovo kupalište mogu da koriste pod povoljnim uslovima. Za decu do pet godina ulaz je potpuno besplatan. Za decu od pet do 15 godina, ulaznica je 100 dinara, a za odrasle je 150 dinara. Za one koji dolaze iz drugih sredina, cena dečije ulaznice je 200 dinara, dok je dnevna ulaznica za odrasle 300 dinara.

štrand
plivanje
kupanje
Stara Moravica
Bačka Topola
jezero

Najnovije

18:45

Pedesetogodišnjak među dinama

Gabor Sagmajster ponovo kreće na Dakar reli. Subotički motorista i ovoga puta vozi u najtežoj kategoriji, bez mehaničara. Dakar reli startuje 2. januara 2022. iz Haile u Saudijskoj Arabiji.

Najčitanije