Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Jagode, mladi krompir, mladi luk - novi rod po prošlogodišnjim cenama

2021.05.29
18:24
2021.05.29
18:29
Forrás
Pannon RTV
Na subotičkim pijacama tezge su pune svežih proizvoda. Cena povrća i voća je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu, kažu prodavci. Kupci su takođe zadovoljni ponudom.

Tezge na Teslinoj pijaci u Subotici bogate su ponudom sveže robe. Sada su najtraženije jagode i mladi krompir. Cena proizvoda nije se menjala u odnosu na prošlu godinu.

Nada Samardžija: „Volim izlaziti na pijacu, posebno ovde na Teslinu pijacu. Cene su prihvatljive, a takođe je važno da vreme bude lepo, tako da je i cveće lepo. Postoji vrlo širok izbor cveća po povoljnim cenama. Malo cveće u saksiji je 40 dinara."

Prodavci na pijaci su rekli da su trenutno najtraženiji proizvodi jagode. Mnogi ih kupuju jer je omiljeno sezonsko voće.

Čaba Čikoš: „Jagode se trenutno najviše prodaju. Donekle se prodaju i rotkvice, ali ne toliko. Cena je svake godine ista, ne mogu reći razliku."

Ivan Lončarević: "Cena jagoda je 170-180 dinara, ali zavisi od tezge do tezge. Jagode i paprika takođe se dobro prodaju. Kilogram paprika je 400 dinara, ove crvene i žute koštaju 100 dinara. Krompir 120 dinara."

Nema značajnih promena na Teslinoj pijaci u odnosu na prošlogodišnje cene, ali uskoro se očekuje i novi rod trešanja i višanja, koje su takođe omiljeno voće. 

pijac
Teslino naselje
jagoda
krompir
luk

Najnovije

15:27, Frissítve: 17:13

Svetski dan bez duvana

Dnevno od raka pluća u Srbiji umire 13 ljudi, a 90 odsto njih su pušači. Danas se obeležava Svetski dan bez duvana. Srbija se po broju pušača nalazi na petom mestu u Evropi.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

10. Kanjiški dani vina

Kanjiški dani vina obeležavaju ove godine značajan jubilej. Manifestacija se ovog vikenda po deseti put organizuje u Kanjiži, koju je već u petak uveče posetilo više stotina ljudi.