Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Jagode, mladi krompir, mladi luk - novi rod po prošlogodišnjim cenama

2021.05.29
18:24
2021.05.29
18:29
Forrás
Pannon RTV
Na subotičkim pijacama tezge su pune svežih proizvoda. Cena povrća i voća je nepromenjena u odnosu na prošlu godinu, kažu prodavci. Kupci su takođe zadovoljni ponudom.
Pannon RTV/Csipak Edvin

Tezge na Teslinoj pijaci u Subotici bogate su ponudom sveže robe. Sada su najtraženije jagode i mladi krompir. Cena proizvoda nije se menjala u odnosu na prošlu godinu.

Nada Samardžija: „Volim izlaziti na pijacu, posebno ovde na Teslinu pijacu. Cene su prihvatljive, a takođe je važno da vreme bude lepo, tako da je i cveće lepo. Postoji vrlo širok izbor cveća po povoljnim cenama. Malo cveće u saksiji je 40 dinara."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Prodavci na pijaci su rekli da su trenutno najtraženiji proizvodi jagode. Mnogi ih kupuju jer je omiljeno sezonsko voće.

Čaba Čikoš: „Jagode se trenutno najviše prodaju. Donekle se prodaju i rotkvice, ali ne toliko. Cena je svake godine ista, ne mogu reći razliku."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Ivan Lončarević: "Cena jagoda je 170-180 dinara, ali zavisi od tezge do tezge. Jagode i paprika takođe se dobro prodaju. Kilogram paprika je 400 dinara, ove crvene i žute koštaju 100 dinara. Krompir 120 dinara."

Nema značajnih promena na Teslinoj pijaci u odnosu na prošlogodišnje cene, ali uskoro se očekuje i novi rod trešanja i višanja, koje su takođe omiljeno voće. 

pijac
Teslino naselje
jagoda
krompir
luk

Najnovije

18:38, Frissítve: 18:48

Potrebne su nam moderne mašine i inovacije

Mnogi posetioci Sajma poljoprivrede u Novom Sadu žele da kupe savremenu mehanizaciju. Ta investicija je, međutim, veoma velika - kažu proizvođači. Svako ko može, pokušava da se razvija koristeći razne konkurse.

Najčitanije

Neopravdano visoka cena ogrevnog drveta i peleta

U Srbiji su cene ogrevnog drveta i peleta neopravdano visoke, i prodavci moraju da prestanu sa podizanjem cena - rekao je Igor Braunović, vršilac dužnosti generalnog direktora Javnog preduzeća „Srbijašume".

Velika poseta vašaru u Kanjiži

Ove godine, izuzetno je u subotu održan prvi prodajni vašar stoke i zanatskih proizvoda. Izbor je bio velik, kao i interesovanje.