Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Kucor Dejan

Javljanje uživo Radija Pannon sa „TSC CUP"-a

2022.08.11
17:35
2022.08.11
18:53
Forrás
Pannon RTV
Voditelji programa, Monika Kokai, Žolt Herceg i Zoltan Brašnjo, razgovarali su pored terena TSC Akademije sa igračima U15 selekcija ekipa iz Karpatskog basena, njihovim trenerima i ljubiteljima fudbala.

Satima pre samog emitovanja, na terenu se odvijaju ozbiljni pripremni radovi, kako bi slušaoci dobili što je moguće bolji kvalitet.

Atila Gazo, tehnički direktor RTV Pannon: „Priprema pre samog emitovanja uključuje i jednu terensku smotru, kada na licu mesta procenjujemo teren, pogledamo gde ćemo postaviti reportersko mesto, gde može da se parkira vozilo za prenos, kako možemo da obezbedimo struju za to vozilo, internet, kako možemo na tom terenu postaviti kablove."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Voditelji programa, Monika Kokai, Žolt Herceg i Zoltan Brašnjo, uživaju u radu na terenu i u izazovima koji taj posao donosi.

Monika Kokai, voditelj, Radio Pannon: „Obično pratim rekreativne sportove u sportskom programu „Fitt Zona", a za mene je to izazov, jer mogu malo bolje da se upoznam sa fudbalom kao sportom, to je jedna stvar, a druga je da jako volimo leto, kada možemo izaći na teren i kada možemo biti blizu, u ovom slučaju, samih sportista."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Fudbalsko srce kuca mnogima građanima Vojvodine, oni obožavaju taj sport, i zbog toga su saradnici Radija Pannon doneli odluku da uključe uživo sa mesta održavanja „TSC CUP"-a - kaže Zoltan Brašnjo, glavni i odgovorni urednik Radija Pannon: „Ovaj program nije namenjen nužno samo ljubiteljima sporta i ljubiteljima fudbala, već i laicima, koji tek povremeno prate ove utakmice ili npr. kao ja, koji pratim samo Svetsko prvenstvo ili Evropsko prvenstvo, da i njima to bude zabavno. Tako da je to definitivno bio veliki izazov i srećni smo zbog toga što je ovo jedan međunarodni turnir, na kome možemo da razgovaramo sa mnogim mađarskim fudbalerima iz Karpatskog basena."

Pannon RTV/Kucor Dejan

Svi oni koji su propustili direktan prenos, mogu da poslušaju program odloženo, i to sledeće nedelje, na podcast stranici emisije „Pannon Reggeli".

Radio Panon
„TSC CUP”
Bačka Topola

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.