Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

Jedna subotička porodica traži pomoć dobronamernih ljudi

2019-11-18
20:39
2019-11-21
19:14
Forrás
Pannon RTV
Ljubica Kereši ima problema sa epilepsijom i pati od Parkinsonove bolesti. Finansijska situacija joj ne dozvoljava da plati lečenje.

Vlasnik kuće koju iznajmljuju bi istu uskoro želeo da proda. Bračni par ne zna šta će, prihvatili bi bilo kakvu pomoć.

Bračni par živi u podstanarstvu pola godine, ali vlasnik nekretnine uskoro planira da je proda. Ako ostanu na ulici, ne znaju šta će.

Ljubica Kereši: „Gazda je, hvala bogu dobar. Plaćamo 45 evra, spustio je sa 60, jer je znao u kakvoj smo situaciji. Dobijam ovu pomoć, svakog meseca dobijam 10.710 dinara. Ono što ode za stanarinu, za struju, ostalo je skoro dovoljno za režijske troškove. Moj muž ima bolesna pluća. Trebalo bi da ode u Kamenicu, ali ne ide zbog mene."

Ljubicin muž je u invalidskoj penziji, zbog problema sa plućima može da prihvati samo povremene poslove. Povremeno, kako bi zaradio, radi i fizičke poslove.

Predstojeća zima donosi još veći izazov za ovaj bračni par. Kako kažu, svaka pomoć je dobrodošla: „Ne želim nikoga da iskoristim, ko može nek pomogne. Hrana bi nam dobrodošla. Prošli put smo kod kuće imali samo nekoliko paprika i hleb. Hleba i dalje nemamo dovoljno. Drva smo nekako dobili prošli put, sakupili su za jedan kubik, ali sada već jedva imamo. Ne znam kako će biti zimi."

Socijalno ugroženi bračni par će prihvatiti svaku pomoć. Oni koji žele da pomognu neka se jave Ljubici Kereši na telefon 064 / 405-2202.

Subotica
pomoć

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije