Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Dragan Miljanić

Jene Hajnal dobitnik nagrade "Ljudevit Mičatek"

2021.12.10
21:02
Forrás
Pannon RTV
Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta, je dobio pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava. Nagradu je primio danas poslepodne.

Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar, je klasifikovan kao datum od pokrajinskog značaja. Na današnji dan se dodeljuje nagrada "Ljudevit Mičatek" osobama koje su puno učinile za ljudska i manjinska prava. Ovaj put nagradu je dobio Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta.

Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta: „Ova nagrada zapravo nije o meni, već o zajednici koja me je odgojila, koja me učinila onim što sam postao, i o tom predelu koji je ovde s nama, a zovemo ga našom domovinom. Upravo je ta dvojnost uticala na život čoveka na način da je on oduvek osećao potrebu da pomaže ne samo sebi nego i drugima."

 

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Nagrada je za služenje mađarskoj zajednici, naglasio je Ištvan Pastor.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vovjodine: "Uveren sam da on daje primer kako treba služiti društvenoj zajednici i zajednici uopšte."

 

Pannon RTV/Dragan Miljanić

Nagradu je uručio Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine: „ Autonomna Pokrajina Vojvodina, kao i cela naša zemlja, zaista jeste izvanredan primer poštovanja svih ljudskih i manjinskih prava sadržanih u pomenutoj deklaraciji. O tome verujem ubedljivo svedoči činjenica da je Vojvodina mesto skladnog zajedničkog života ravnopravnih ljudi."

Ceremoniju dodele uveličala je operska pevačica Marija Jelić svojim izvođenjem Verdija i Rahmanjinova.

Jene Hajnal
Ištvan Pastor
Igor Mirović

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!