Ugrás a tartalomra

Još je moguće prijaviti se na konkurs za energetsku efikasnost u Subotici

2022.08.02
16:50
2022.08.06
09:06
Forrás
Pannon RTV
Konkurs je objavljen 28. jula a građani od tog datuma u roku od 28 dana mogu da traže materijalnu podršku za zamenu prozora, obnovu grejnih tela, zamenu i izgradnju instalacije, kao i za sunčane kolektore.
Pannon RTV

Cilj konkursa je korišćenje obnovljivih izvora energije u domaćinstvima, odnosno povećanje energetske efikasnosti. Porodica Andree Đurita već dugo razmišlja o osavremenjavanju grejnog sistema, sada su zbog četvoromesečnog sina odlučili da učestvuju na konkursu za povećanje energetske efikasnosti.

„Pre svega samo zbog deteta odabrali ovaj tip, jer smo s proleća unutra grejali i teško smo postizali odgovarajuću temperaturu. Sada zimi će puzati i smetaće mu prašina i pepeo. Moram da vodim računa i o tome da ga držim dalje od vatre. Ovo je bespovratna pomoć, tako da je to jako dobra mogućnost za nas."

Pannon RTV

Aniko Olah i njen suprug su još početkom dvehiljaditih godina kupili kuću. Tada nisu obraćali toliko pažnje na kvalitet, već na to da mogu što jednostavnije i brže da se usele u svoj dom. Vremenom su dotrajali i prozori.

„Gledali smo šta je jeftino, a ne to šta je efikasnije. Loše strane su se pokazale vremenom i uništeni su prozori, deformisali su se. Na primer, i led nam je uništio roletne. Zamena je jako potrebna, tako da je ovo dobro."

Pannon RTV

Građani Subotice ove godine za zamenu drvenarije mogu da dobiju najviše 140 hiljada dinara. Za nabavku i zamenu kazana za gas obezbeđeno je najviše 85 hiljada dinara. U slučaju kazana na biomasu predviđeno je 110 hiljada dinara, a za sunčane kolektore 140 hiljada dinara.

Prijavni list za konkurs može se preuzeti u gradskom Uslužnom centru, a oni koji žele da konkurišu ovde i predaju popunjeni obrazac. O tome ko su izvođači i za koje oblike je moguće konkurisati detaljne ifnormacije mogu se pronaći na www.subotica.rs internet stranici.

„Građani ove obrasce treba da popune u tri primerka, a potrebno je da popune i dodatke. Zatvorene koverte lično treba da predaju u Uslužnom centru, ili putem pošte da pošalju na adresu grada. Na konkursu je tačno napisano u kojoj formi" kaže Hargita Erči, članica Gradskog veća Subotice zadužena za investicije, turizam i međunarodnu saradnju.

Lokalna samouprava je već objavila konkurs koji se odnosi na izvođače za sunčane baterije. Nakon njegovog okončanja, građani će moći da traže podršku i u tu svrhu.

energetsku
efikasnost
Subotica
Hargita Erči

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.