Ugrás a tartalomra
Kecskeméti Televízió

Još tešnja ekonomska saradnja između Srbije i Mađarske

2023.06.08
18:49
Forrás
Pannon RTV
Svečanosti otvaranja obnovljene Gradske kuće u Kečkemetu prisustvovao i dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a

Potrebno je još bolje povezati Kečkemet i prostore južno od njega sa Srbijom – rečeno je na svečanosti upriličenoj povodom otvaranja obnovljene Gradske kuće u Kečkemetu. Janoš Lazar, mađarski ministar građevinarstva i saobraćaja govorio je o razvoju železničke mreže, izgradnji autoputeva i novih graničnih prelaza. Na svečanosti u Kečkemetu govorio je i dr Balint Pastor, potpredsednik SVM-a.

Odlučna namera mađarske Vlade je da Kečkemet i teritoriju Bačke i Banata  južno od njega još bolje poveže sa Srbijom u okviru jednog novog programa razvoja privrede – rekao je Janoš Lazar, mađarski ministar građevinarstva i saobraćaja govoreći u obnovljenoj Gradskoj kući u Kečkemetu.

„To znači izgradnju autoputa M8 između Dunajuvaroša i Kečkemeta. To znači izgradnju jedne nove železničke pruge velikog obima između Đera, Sekešfehervara, Dunaujvaroša i Kečkemeta i to znači potpuno novu izgradnju graničnih punktova, snažniju povezanost županija Baranja i Bač-Kiškun u interesu toga da vojvođanski Mađari, da se privredni potencijali južne Evrope, mogućnosti privrede Balkana priključe tokovima u mađarskoj državi i da se naši ciljevi povežu.“

Na svečanosti otvaranja obnovljene Gradske kuće u Kečkemetu govorio je i dr Balint Pastor. Potpredsednik SVM-a je između ostalog istakao dobre odnose između dve susedne zemlje.

„Smatram da prednosti svih nas potiču od toga, i u privrednom smislu, što se može sa sigurnošću tvrditi, da Mađarska nema boljeg suseda od Srbije, kao što ni Srbija nema boljeg suseda od Mađarske. To misle i Srbi, i smatram da je to važna stvar. To je zbog toga što smo veoma mnogo učinili u interesu toga da to tako bude u proteklih 12-13 godina, od kako Mađarska ponovo ima nacionalnu vladu.“

Dr Balint Pastor je istovremeno pozvao stanovnike Kečkemeta da posete Suboticu u kojoj će, kako se nada, Gradska kuća ponovo blistati u punom sjaju upravo kao ova u Kečkemetu.

Srbija
Mađarska
Kečkemet
dr Balint Pastor
Janoš Lazar

Najnovije

11:51, Frissítve: 16:59

Dani Debeljače

Ovog vikenda se održavaju “Dani Debeljače” u ovom južnobanatskom naselju. Članovi Mađarskog kulturno-umetničkog centra Debeljača u petak su u centru sela delili tradicionalni fontoš (važan) kolač, a potom su održali bogat kulturni program.
09:49, Frissítve: 16:09

U Beogradu kvadrat stana više od 3000 evra

Tržište nekretnina u Beogradu se naizgled stabilizuje, cene ne rastu, ali ni ne padaju. U glavnom gradu Srbije su najskuplji stanovi u centru, a najjeftiniji na periferiji. Drugačija je situacija kada su u pitanju zakupnine.

Najčitanije

Osvećenje berbe u Horgošu

Osvećena je berba u Horgošu u crkvi Snežne Gospe. Manifestacija je jedan od nastarijih i sa najvećom tradicijom od pratećih programa Berbanskih dana.