Ugrás a tartalomra
Tanjug/Victoria Jones/PA via AP

Još uvek može lako da se ode na obližnja mora

2021.07.28
17:09
2021.07.28
17:18
Forrás
Pannon RTV
Na polovini smo letovanja, mnogi tek kreću na put.
Pannon RTV/Jász Csilla

Građani Srbije ove godine za letovanje najradije biraju Albaniju, Crnu Goru, Grčku i Hrvatsku. Odlazak do Albanije i Crne Gore je dosta lak, na granici osim pasoša ili lične karte ni ne traže ništa drugo, kao ni za smeštaj. U Albaniji je u zatvorenom obavezno nošenje maske, ali kako kažu oni koji se odatle vraćaju, to retko ko poštuje.

Čila Jas kaže da je zabrana izlaska na snazi od ponoći do 6 u zoru, ali se ni toga ne pridržavaju: "Bilo je neobično, posle godinu i po dana smo se osećali kao da pandemije nema, to nam je mnogo pomoglo da se osećamo dobro."

Pannon RTV/Jász Csilla

Za ulazak u Grčku, osim za decu ispod 12 godina, je obavezna potvrda pune vakcinacije, negativan PCR test ne stariji od 72 časa ili brzi test ne stariji od 48 časova, kao i takozvana PLF registracija 24 časa pre stizanja, a to se sve strogo kontroliše na granici, pokadkada se vrše i PCR testovi.

Oršolja Biro kaže da je svuda napisano da je maska obavezna u zatvorenom prostoru, kao i u smeštaju: "To nije bilo toliko strašno kao što smo mislili, naravno i kao što smo navikli i kod kuće, i u prodavnicama smo stavljali maske."

Tanjug/Victoria Jones/PA via AP

Mere su u Hrvatskoj slične kao i kod nas, u zatvorenom prostoru je obavezno nošenje maske, a usluge nisu uslovljene vakcinacijom.

Andrea Hušnjak kaže da je obavezan dokaz o vakcinaciji, ili PCR test ili potvrda da je neko preležao koronu i to traže samo na granici prilikom ulaska, a nakon toga niko ništa ne traži.

Tako da je za sada lako da se putuje u okolne zemlje. Vakcinisani nemaju nikakve prepreke, a nekoliko država ne pravi razliku između vakcinisanih i nevakcinisanih. Međutim, to može da se promeni sa jednog dana na drugi. Preporučuje se da se zainteresovani raspitaju svakako pred putovanje o aktuelnim propisima.

more
letovanje
Grčka
Hrvatska
Albanija
Crna Gora

Najnovije

13:46, Frissítve: 18:45

Velike grupe migranata

Grupe migranata nalaze se u skoro svakom delu Subotice. Ilegalni migranti se u velikim grupana nalaze ne samo na šumskom delu već i u centru i prigradskom delu.

Najčitanije

Nova pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Ponovo se desila pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici kod Subotice. I ovaj put su avganistanski trgovci ljudima otvorili vatru - rekli su našem novinaru na licu mesta ilegalni migranti koji su u grupi pobegli iz šume.