Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Jubilej vojvođanskih recitatora Mađara

2019-12-01
15:05
2019-12-01
17:34
Forrás
Pannon RTV
Udruženje vojvođanskih recitatora Mađara ove godine slavi 25 godina od osnivanja. Značajan jubilej obeležen je svečanim programom u Feketiću.

Stari i aktivni recitatori povodom jubileja udruženja organizovali su za publiku svečani program u porodičnom duhu. Glumci, stvaraoci, pevači događaj su učinili zanimljivijim. Akoš Hajvert, predsednik Udruženja vojvođanskih recitatora Mađara kaže: „Naš cilj sa ovim programom je da pokažemo publici, javnosti, zainteresovanima, ljubiteljima poezije, šta je ono čime se mi bavimo i za koga je još, osim nama samima, važan ovaj pokret, recitovanja poezije. Predstavlja nam ogromnu radost da je više glumaca prihvatilo naš poziv. To su oni naši umetnici koji su i sami nekada govorili poeziju, ili još i sada je govore."

U pozdravnom govoru Jene Hajnal, predsednik Mađarskog nacionalnog saveta rekao je da je Udruženje vojvođanskih recitatora Mađara najlepši primer drutšvenog organizovanja. „U ratnim vremenima, u najtežem periodu, na inicijativu nekoliko ljudi počelo je osnivanje ovog udurženja, iz kojeg su kasnije izrasla brojna takmičenja i nadmetanja. Ova svečana priredba nam u prvom redu govori da treba zajedno da se radujemo, slavimo one koji su ostali ovde i u tome ohrabrili i druge."

Članovi udruženja izrazili su nadu da i dalje mogu uspešno da se bave onim što su započeli pre 25 godina.

recitatori
jubilej
Feketić

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije