Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kabare u Čoki

2022.11.30
12:15
2022.11.30
17:02
Forrás
Pannon RTV
Ženski hor Kulturno umetničkog društva „Dr Tihomir Ostojić” iz Ostojićeva, predstavio je u sredu uveče, u Domu kulture u Čoki, svoju predstavu pod nazivom „Kabare”.

Kulturno-obrazovni centar „Čoka”, u ovoj multietničkoj opštini, svim zainteresovanima priređuje predstave koje su jednako zanimljive publici i na srpskom i na mađarskom jeziku. Predstava je napravljena povodom 100 godina od rođenja Dušana Radovića.

Pannon RTV

Eva Kobrehel, direktorka Kulturno-obrazovnog centra „Čoka”: „Naša ustanova obuhvata i Gradsku biblioteku, tako da pokriva sve starosne grupe, od predškolaca do penzionera. U biblioteci organizujemo radionice rukotvorina povezane sa igrom, kako bi deca zavolela knjige i kako bi na taj način pomogli da naša tradicija opstane. Sada se spremamo za Božić. U ovom periodu uvek ugostimo po jednu grupu iz mađarskih i srpskih odeljenja, u okviru radionica pravimo poklone, koje kasnije mogu da stave pod jelku. Pored toga što imamo dobru saradnju sa školama i vrtićima, koju želimo da nastavimo, trudimo se da uključimo i ljubitelje pozorišta, kao i ljubitelje klasične muzike. Nudimo veoma širok spektar programa.”

Čoka
hor

Najnovije

11:47, Frissítve: 12:14

Predstavljanje maski mohačkih bušara u VM4K

Svi oni koji su u četvrtak uveče posetili klupske prostorije Vojvođanskog mađarskog obrazovnog, kulturnog i istraživačkog centra (VM4K) u Subotici su mogli da saznaju više o trikovima rezbarenja maski bušara i njihovoj istorijskoj povorci.
16:01, Frissítve: 17:03

Uspešnih preduzetnika ima i u malim naseljima

Investicija u firmi „MetalCorp“ u Staroj Moravici, realizovana u okviru podrške Fondacije Prosperitati za srednja i velika preduzeća od izuzetnog značaja, predata je na upotrebu. Preduzeće je 2017. i 2019. godine uspešno konkurisalo kod Fondacije.

Najčitanije