Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kacige za prvake-bicikliste u Kanjiži

2019-10-15
17:10
2019-10-15
17:47
Forrás
Pannon RTV
Tokom ove sedmice sve prvake u 13 naselja posetiće članovi Odbora za bezbednost u saobraćaju, kao i saobraćajni policajac.

Tradicionalna akcija o bezbednosti saobraćaja biće organizovana za 176 prvaka. Cilj je da deca bezbedno učestvuju u saobraćaju. Tim povodom Odbor za bezbednost saobraćaja Srbije darovao je prvake knjigom, a iz budžeta opštine Kanjiža svi su dobili biciklističke kacige.

„Opštinski Odbor za bezbednost saobraćaja raspolaže sa jednim manjim budžetom koji se puni od kazni za saobraćajne prekršaje počinjenih na teritoriji opštine. Od uplaćenih kazni, država 30 odsto vraća opštini, u budžet našeg Odbora i od toga smo mogli deci da kupimo poklone. Prošle godine su dobili šolju i olovku, na kojima je pisalo da pravilno učestvuju u saobraćaju, a ove godine će dobiti sigurnosne kacige za bicikliste" objasnio je Balaž Bajtai, sekretar Odbora.

Kanjiža
kaciga
prvaci

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.