Ugrás a tartalomra
Versenyre készólnek a kistűsoltók
Pannon RTV/Raffai Csaba

“Kad porastem, biću vatrogasac”

2018-02-17
19:19
Forrás
Pannon RTV
Danas su mališani imali glavnu ulogu u Domu omladine u Kanjiži. Dobrovoljno vatrogasno društvo opštine Kanjiža ponovo je organizovalo zimsku radionicu za decu.

Svaki mesec se organizuju programi za izgradnju tima, upoznavanje i zabavu, na taj način se promoviše rad vatrogasaca i u zimskim mesecima.

Fani Fejsthamer je sa nestrpljenjem čekala program: “Volim da budem vatrogasac, to me zaokuplja, i kad budem velika, moćiću pomagati drugima.”

Tokom radionice, mališani su isprobali vatrogasnu opremu, imali uvid u svakodnevni posao vatrogasaca i mogli su da se pripremaju za letnje takmičenje. Teoretsku obuku je održao komandant vatrogasne brigade Balaž Bajai: “Saradnik iz Kancelarije za mlade donosi kreativne igrice, druženje počinjemo tim igricama da bi se deca malo oslobodila i upoznala, posle sledi stručni deo, predavanje i upoznavanje sa opremom, a  treća faza je spoj igre i struke u raznim vatrogasnim igricama.”

Igre je vodila Jutka Mikuška dok su u praktičnom delu pomagali dobrovoljni vatrogasci.

vatrogasac
Kanjiža
Dobrovoljno Vatrogasno Društvo

Slične vesti

Najnovije

20:31, Frissítve: 20:37

Božićna radionica za decu

Na božićnoj kreativnoj radionici, koja je upriličena u maloj sali Doma kulture “Atila Jožef” u Debeljači, okupio se velik broj dece i roditelja.
15:50, Frissítve: 15:57

Radosna nedelja

Treće nedelje Došašća slavimo bliskost Gospodnjeg dolaska. Na Adventskom vencu palimo sveću ružičaste boje.

Najčitanije

Avanturistički izlet i pokloni

Nesvakidašnje putovanje sa Deda Mrazom je upriličeno danas, Železnice Srbije su pokrenule kompoziciju u novogodišnjem ruhu na liniji Subotica-Palić.