Ugrás a tartalomra
Versenyre készólnek a kistűsoltók
Pannon RTV/Raffai Csaba

“Kad porastem, biću vatrogasac”

2018-02-17
19:19
Forrás
Pannon RTV
Danas su mališani imali glavnu ulogu u Domu omladine u Kanjiži. Dobrovoljno vatrogasno društvo opštine Kanjiža ponovo je organizovalo zimsku radionicu za decu.

Svaki mesec se organizuju programi za izgradnju tima, upoznavanje i zabavu, na taj način se promoviše rad vatrogasaca i u zimskim mesecima.

Fani Fejsthamer je sa nestrpljenjem čekala program: “Volim da budem vatrogasac, to me zaokuplja, i kad budem velika, moćiću pomagati drugima.”

Tokom radionice, mališani su isprobali vatrogasnu opremu, imali uvid u svakodnevni posao vatrogasaca i mogli su da se pripremaju za letnje takmičenje. Teoretsku obuku je održao komandant vatrogasne brigade Balaž Bajai: “Saradnik iz Kancelarije za mlade donosi kreativne igrice, druženje počinjemo tim igricama da bi se deca malo oslobodila i upoznala, posle sledi stručni deo, predavanje i upoznavanje sa opremom, a  treća faza je spoj igre i struke u raznim vatrogasnim igricama.”

Igre je vodila Jutka Mikuška dok su u praktičnom delu pomagali dobrovoljni vatrogasci.

vatrogasac
Kanjiža
Dobrovoljno Vatrogasno Društvo

Slične vesti

Najnovije

14:00, Frissítve: 17:24

Lakša nastava uz robote

Na dvodnevnom akreditovanom kursu “Primena robota u obrazovanju” organizovanom na Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici učestvuje 18 pedagoga i nastavnika.
17:04

Borba protiv ambrozije

Koncentracija ambrozije u vazduhu u Novom Sadu i okolini je veća od dozvoljenog. Situacija se neće poboljšati ni narednih nekoliko dana, kažu zvaničnici.
16:08

Interetno: Iza kulisa…

Drugog dana Interetno festivala predstavile su se folklorne grupe iz dalekih zemalja. Na glavnom trgu Subptice nastupali su gosti iz Bolivije, Kolumbije, Malezije i Rusije.

Najčitanije

Nova ulaganja u Bačkoj Topoli

Ovih dana će se raspisati konkurs za javnu nabavku za izgradnju prečistača otpadnih voda u Bačkoj Topoli. Pokrajinska vlada ove godine podržava projekat sa preko 190 miliona dinara.

Novi pravilnik o prevozu putnika

JP za prevoz putnika “Subotica-trans” je spremno za 1. septembar, kada počinje primena novog pravilnika kojim se uređuje obavljanje organizovanog prevoza dece.

Biciklom oko Crnog mora

Nakon 7.700 kilometara vožnje biciklom, u sredu se vratio kući Tamaš Vereš iz Trešnjevca.