Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kada će otvoriti male granične prelaze?

2021.05.06
19:17
2021.05.06
19:23
Forrás
Pannon RTV
Ovu temu neprestano držimo u fokusu, ukazujemo na važnost rešavanja problema, ali za to je potrebna reorganizacija – naglasio je Ištvan Pastor, u razgovoru za Panon RTV.

Srbija i Mađarska međusobno priznaju potvrde o vakcinisanju izdate u ovim dvema državama. U tom pogledu nema razlike između papira koji se izdaje kao potvrda o vakcinisanju u Srbiji i mađarske potvrde o vakcinisanju u vidu karte – izjavio je Ištvan Pastor za Panon RTV. Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara je dodao, da je sa tim u vezi stiglo više pozitivnih reagovanja. Govorio je i o tome da je moguće otvaranje graničnih prelaza na magistralnim putevima ukoliko se sprovede ozbiljna i neophodna reorganizacija u zemlji matici. Prema mom saznanju, čim se prema zemljama Evropske unije ponovo uspostavi normalan režim graničnog prelaza, onda se sa tom reorganizacijom otvara mogućnost i za otvaranje graničnih prelaza – dodao je predsednik SVM –a.

O vakcinisanju protiv virusa korona svako sam slobodno odlučuje, svako treba prema svom razumevanju da odluči da li će se vakcinisati, ali ko ne primi vakcinu taj će snositi posledice – rekao je Ištvan Pastor. „Svako ima slobodu da odluči da li će se vakcinisati ili ne, ali ta odluka ne sme da bude rizik za bezbednost drugih. Smatram da je to granica koje se treba držati. Ukoliko je nečija slobodna odluka da primi zaštitnu vakcinu ili ne, i odluči da je ne primi, isto tako je moja slobodna odluka da primajući vakcinu zaštitim sebe i očekujem od drugih da štite i mene. U tom smislu smatram da odluke imaju svoje posledice, i onda kada su one neprijatne, jer idu sa dodatnim ograničenjima."

Ištvan Pastor
granični prelaz
Javni poslovi

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U sudaru u Kanjiži izgoreo automobil

Saobraćajna nezgoda dogodila se danas prepodne u Kanjiži. Jedno vozilo je zahvatio požar, a drugo je sletelo u jarak. Za sada nema informacija o povređenima.