Ugrás a tartalomra

Kako da se razvija Bačka Topola do 2030. godine?

2021.10.13
16:35
2021.10.13
17:25
Forrás
Pannon RTV
U toku je izrada razvojnog plana opštine Bačka Topola za period 2022-2030.godine. Radi transparentnosti, opština želi da u taj posao uključi i preduzetnike i građane. Prvi sastanak održan je danas.

Za izradu plana formirane su tri tematske stručne grupe. Ovoga puta je interaktivno savetovanje održala grupa koja se bavi ekonomskim i poslovnim razvojem, na kojem su se od učesnika očekivala mišljenja i ideje. Kao preduzetnica početnica, Eleonora Sakal je sa velikim interesovanjem prihvatila poziv.

Eleonora Sakal, vlasnica pekare: „Smatram da je ovo okupljanje veoma važno i podržavam napredak Bačke Topole u svakom pogledu, i nadam se da i mi možemo doprineti njenom razvoju, bilo u turizmu ili sa našim novim ukusima."

Ovaj razvojni program treba da odredi prioritete u razvoju opštine Bačka Topola, kao i dugoročne planove u svim oblastima života - naglasio je predsednik opštine Adrijan Satmari. On je dodao da je veoma važno da izrada plana bude transparentna, pa zbog toga žele da u taj posao aktivno uključe što više ljudi.

Adrijan Satmari, predsednik opštine Bačka Topola: „Želimo uključiti i javni sektor, civilni sektor i privatni sektor. Na internet stranici opštine Bačka Topola će naredne nedelje biti dostupan jedan upitnik, i sa poštovanjem želimo da zamolimo sve stanovnike Bačke Topole, sve stanovnike opštine Bačka Topola, da popune taj upitnik i da zajednički odlučujemo o ovim važnim pitanjima."

Predsednik opštine je rekao da će u narednom periodu nastaviti već započete projekte, kao što je izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i proširenja kanalizacione mreže, ali isto tako postoje i planovi za proširenje kapaciteta fabrike vode, razvoj vodosnabdevanja i obnova gradskog parka.

Bačka Topola
razvoj
razvijanje
razvojni plan

Najnovije

Najčitanije

Počela turistička sezona na Paliću!

Zahvaljujući letnjim temperaturama mnogi izletnici su u poslepodnevnim satima došli na šetalište oko jezera, na terase ugostiteljskih objekata ili do poslastičarnica.

U Kanjiži – 1.200 plesača na sceni

Plesno takmičenje 31. Euro Show Dance festival održan je u Kanjiži. Za nadmetanje su mogli da se prijave svi stilovi moderne igre, nezavisno od uzrasta.

Izložba fotografija u Maloj sinagogi u Senti

Izložba najuspešnijih radova pristiglih na foto konkurs pod nazivom "Prizvane vrednosti - naša graditeljska baština u očima mladih" je otvorena u utorak u Maloj sinagogi u Senti.