Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Raffai Csaba

Kako se obavlja tehnički pregled i registracija vozila za vreme vanrednog stanja?

2020-03-28
19:50
Forrás
Pannon RTV
Iako su administrativni poslovi, poput izdavanja dokumenata, trenutno obustavljeni u Srbiji, tehnički pregled i registracija se moraju obaviti – rekao je Nebojša Stefanović.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije rekao je da ljudi stariji od 65 godina mogu dati ovlašćenje članovima porodice za obavljanje ove radnje.

Kako se ovo u Subotici odvija u praksi i da li obustava produženja dokumenata važi i za saobraćajne dozvole, pitali smo vlasnika agencije za tehnički pregled, Rolanda Pfeifera.

“Isto se odnosi na saobraćajnu dozvolu, ali vozila moraju biti registrovana. Matrice se ne preuzimaju u policijskoj upravi nego pri tehničkom pregledu. Vozila koja nikad nisu bila registrovana u Srbiji, na primer uvezena vozila, dokumenta se šalju poštanskim putem na odgovarajuću adresu. Morate naznačiti broj telefona, na koji vas u roku od par dana obaveste da preuzmete saobraćajnu dozbolu, tablice ili matricu. Lica starija od 65 godina mogu ovlastiti člana porodice, bilo da je dete ili supružnik koje nije starije od 65 godina da umesto njih obavi registraciju” rekao je Roland Pfeifer.

Građani opštine Subotice pisma šalju na sledeću adresu:

PU Odsek za upravne poslove
Segedinski put 45.
24000 Subotica

tehnički pregled
registracija
Srbija
Subotica

Najnovije

17:15, Frissítve: 19:55

Vakcinacija u Senti se odvija bez prekida

Do sada je skoro 600 građana opštine Senta već primilo vakcinu protiv korona virusa. Vakcina se trenutno daje onima, koji su prilikom registracije izabrali kinesku vakcinu Sinofarm, odnosno onima, koji nisu izabrali ni jednog određenog proizvođača.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.