Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kako se pravilno vozi između Palića i Subotice?

2018-05-01
09:06
2018-05-01
09:15
Forrás
Pannon RTV
Ovih dana će saobraćaj između Palića i Subotice biti pojačan, ali mnogi još uvek ne znaju tačno kojom brzinom se sme voziti.

Sada ćemo vam objasniti kako da se pridržavate saobraćajnih pravila, jer se vozila međusobno pretiču i obilaze, neki voze sa 50 a drugi sa 80 kilometara na sat. Mnogi vozači ne znaju šta je pravilno.

Tabla koja označava izlazak iz naseljenog mesta Subotica praktično znači da se od te tačke sme voziti 80 kilometara na čas na Palićkom putu u smeru Palića pa sve do nekadašnjeg Metroa. Tamo se nalazi saobraćajni znak koji ograničava brzinu na 60 km/m.

Raspitujući se kod saobraćajne policije smo dobili nezvaničan odgovor da su postavljeni odgovarajući saobraćajni znaci. Slobodan Babić je jedan od onih koji se sa time ne slažu, on kaže da znaci postoje ali da nisu jednoznačni, no on ih se pridržava, posebno zbog dece.

Među onima koji takođe ne razumeju ograničenje je i Saša Damjan, te radije vozi sa 50 km/h radi svake sigurnosti. On kaže da je razgovarao sa jednim nadležnim koji radi u policiji baš da bi saznao kojom se brzinom gde može voziti. Dodaje da je pitao dvojicu poznanika, koji su mu različito odgovorili.

Pogledajmo sada činjenice: Robert Marton, instruktor vožnje iz Subotice kaže da saobraćajni znak kod Radanovca označava da je u smeru ka Subotici tamo kraj naseljenog mesta u smeru ka Subotici. To znači da brzina ne može da bude veća od 80 km/h. Drugo saobraćajno pravilo je da se od te table ka Subotici unutrašnja traka može koristiti samo za preticanje.

Dakle, od Radanovca do Rode možemo da vozimo do 80 km/h. Kod Rode smo se okrenuli nazad ka Paliću. Kod Rode je kraj naseljenog mesta i to znači da je tamo opet dozvoljena brzina 80 km/h. Kod bivšeg Metroa stoji saobraćajni znak po kojem je dozvoljena brzina 60 km/h. Nakon raskrsnice je opet dozvoljena brzina 80 km/h. Žuta tabla koja označava ulazak u naseljeno mesto Palić ne označava ograničenje brzine. Ograničenje od 50 km/h važi od benzinske pumpe.

Stigli smo do Palića i okrenuli se nazad ka Subotici. Ostaje najveće pitanje kolika je dozvoljena brzina između Palića i Radanovca? Nakon što smo napustili Palić, ostala je iza nas žuta tabla koja označava mesto Palić, ali nije postavljena bela tabla koja označava naseljeno mesto. Sa desne strane su kuće. Dozvoljena brzina je 50 km/h, a nakon radanovačke raskrsnice se tamo nalazi tabla koja označava da je tamo kraj naseljenog mesta i na tom mestu prestaje ograničenje 50km/h. Krug se tu završava. Od Radanovca do Subotice je dozvoljena brzina opet 80 kilometara na čas.

Palić
Subotica

Slične vesti

Most

Najnovije

Népszerű

Halálos baleset Szabadkán

Súlyos közlekedési szerencsétlenség történt hajnali 2 órakor Szabadkán. Egy személyautó lesodródott az útról, majd egy parkoló teherautónak csapódott. A gépkocsi sofőrje a helyszínen életét vesztette.

Najčitanije