Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kako upisati dete u 1. razred osnovne škole

2020-04-01
16:30
Forrás
Pannon RTV
Od danas, 1. aprila, omogućen elektronski ili telefonski kontakt roditelja sa školom radi upisa deteta u 1. razred, a upis će biti obavljen kasnije.

Upis dece u prvi razred osnovne škole, tradicionalno počinje 1. aprila ali zbog epidemije će početi kasnije. Ipak roditelji i drugi zakonski zastupnici će od danas biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu" na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem.

Škole će na osnovu ovog kontakta evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju. Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim škole budu odredile taj datum.

Kad bude određen datum upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.

Dodatna pogodnost za roditelje biće službeno pribavljanje potrebnih dokumenata iz matičmne knjige rođenih zatim iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu jer će te dokumente obezbediti škole.

 

upis
osnovna škola
prvi razred
Srbija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije