Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kako upisati dete u 1. razred osnovne škole

2020-04-01
16:30
Forrás
Pannon RTV
Od danas, 1. aprila, omogućen elektronski ili telefonski kontakt roditelja sa školom radi upisa deteta u 1. razred, a upis će biti obavljen kasnije.

Upis dece u prvi razred osnovne škole, tradicionalno počinje 1. aprila ali zbog epidemije će početi kasnije. Ipak roditelji i drugi zakonski zastupnici će od danas biti u mogućnosti da stupe u kontakt sa školom u koju žele da upišu svoje dete preko nove usluge „Iskazivanje interesovanja za upis u osnovnu školu" na Portalu eUprava, kao i telefonskim putem.

Škole će na osnovu ovog kontakta evidentirati zainteresovanost roditelja da upišu dete u određenu školu kako bi okvirno znale koji broj đaka mogu da očekuju. Svi roditelji koji će koristiti ovu elektronsku uslugu, biće obavešteni o datumu upisa u osnovnu školu čim škole budu odredile taj datum.

Kad bude određen datum upisa u osnovnu školu, na Portalu eUprava biće dostupna usluga zakazivanja termina za upis i testiranje koja će omogućiti roditeljima da jednim odlaskom u školu završe sve procedure oko upisa deteta i to bez potrebe donošenja ijednog dokumenta, kao i da obave testiranje sa psihologom/pedagogom.

Dodatna pogodnost za roditelje biće službeno pribavljanje potrebnih dokumenata iz matičmne knjige rođenih zatim iz evidencije prebivališta i iz zdravstvenog informacionog sistema o obavljenom lekarskom pregledu jer će te dokumente obezbediti škole.

 

upis
osnovna škola
prvi razred
Srbija

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Susreti gljivara na Fruškoj gori

Gljivarsko društvo Novi Sad krenulo je danas u obilazak gljiva na Fruškoj gori. Ljubitelji prirode i gljivari imali su prilike da se upoznaju sa vrstama gljiva koje se nalaze u našem okruženju.

Rekordan broj zaraženih od korone u Srbiji

U poslednja 24 časa potvređena su 1.053 nova slučaja zaraze kod 9.430 testiranih. Od posledica zaraze preminulo je pet osoba, i do sada je od korone ukupno preminulo 798 pacijenata.