Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kakva ulaganja su potrebna u opštini Bečej?

2020.12.09
16:44
2020.12.09
17:48
Forrás
Pannon RTV
O tome su proteklog vikenda glasali meštani. U okviru akcije pod nazivom „Budžet po meri građana – I ti se pitaš", svi zainteresovani mogli su da glasaju u mesnim zajednicama ili onlajn.

Ulog na glasanju je bila odluka o tome na šta će opština potrošiti 50 miliona dinara naredne godine. Ukupno je pristiglo 2558 glasova.

Aleksandar Đekić, predsednik Bečejskog udruženja mladih: „Takođe se radujemo i zbog toga što se građani sada već sve više interesuju za rezultate, komentarišu ih, kontaktiraju nas tim povodom, i za nas je to jedan pozitivan rezultat u smislu da su građani počeli da se informišu i interesuju za realizaciju budžeta".

Mnogi građani žele uređeniji kej i izgradnju plaže na obali Tise u Bećeju, ali u okolnim naseljima i u Mesnoj zajednici Novo selo, značajan deo glasova dobilo je poboljšanje puteva, trotoara i javne rasvete.

Dragan Tošić, predsednik opštine Bečej je istakao: „Ta mesta su možda u prethodnom periodu malo ostala u drugom planu, jer smo obnavljali ulice u centru grada. Mi moramo da nastavimo sa tim poslovima u centru, ali takođe treba da razmišljamo i o situacijama u kojima se pre svega radi o bezbednosti građana, a takođe i o ovim mesnim zajednicama, koje nisu u centru."

Rezultati glasanja u okviru akcije pod nazivom „Budžet po meri građana – I ti se pitaš", mogu se pogledati na sajtu participativni-budzet.rs. Javna rasprava o budžetu održaće se u petak od 17 časova u Velikoj sali Gradske kuće.

Bečej
ulaganja
ulaganje

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.