Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Szarapka Szabolcs

„Kamp bez granica” u Kanjiži

2022.06.23
15:28
2022.06.23
19:41
Forrás
Pannon RTV
Obale reke Tise u Kanjiži ispunjena je dečijom grajom. Učenici su stigli iz 15 srednjih škola, da odmere svoje veštine i da se upoznaju, u okviru manifestacije pod nazivom „Kamp bez granica".

Posle dvogodišnje pauze, multikulturalni kamp pod nazivom „Kamp bez granica" ponovo se održava u Kanjiži. Kamp je prvi put održan 2015. godine. U prvom krugu se takmičiće 8 škola.

Viktor Paul, pokrajinski podsekretar za obrazovanje: „Može se reći da je ovo već tradicija. Deca se sa velikim zadovoljstvom prijavljuju, a ovoga puta se takmiči osam ekipa. Profesori su ih pripremili za takmičenje."

U kamp su sa zadovoljstvom došli i subotički srednjoškolci. Nakon otvaranja kampa usledio je žreb, učesnici su se organizovali u timove, birajući za sebe boju i naziv tima. Arpad Nađ Varjaš je profesor u Hemijsko-tehnološkoj školi u Subotici, a četiri dana će biti vodeći pedagog ekipe „8 Tiskih cvetova", koja se takmiči u belim majicama.

„Počeli smo tako das mo formirali ekipu. Timovi su sastavljeni od po jednog člana iz svake škole. Konkretno, boja naše ekipe je bela i nosi naziv „8 Tiskih cvetova"."

Učenici su se sa velikim zadovoljstvom prijavili za učešće u kampu, čak i oni koji idu u školu u mestu koje je domaćin manifestacije.

David Biro, Kanjiža: „Razredni starešina mi je rekao da postoji ovaj kamp. Pitao sam kod kuće i pustili su me. Nisam mislio da će biti tako dobro. Još uvek nismo mnogo trčali, ali radujem se tome."

Organizatori su Udrženje centar za mlade „Ana & Bastian" iz Kanjiže, odnosno Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje. Cilj kampa je negovanje kulturne raznolikosti i razvijanje duha tolerancije.

Bojan Gregurić, savetnik u Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje: „Kamp je nazvan simbolično kamp kulturalizma i ove godine okuplja učenike 15 vojvođanskih srednjih škola. U ovom prvom kampu će se takmičiti učenici iz 8 srednjih škola iz Subotice, Kanjiže, Kovačice, Vrbasa, Crvenke i Inđije."

Tokom osam dana trajanjakampa, učenici mogu da uporede svoje veštine u raznovrsnim igrama. Staza sa preprekama,koja je postavljena na obali Tise u Kanjiži, zahteva od igrača ne samo veštinu, već i pravi timski duh. Takmičenje nije bez uloga, jer najspretnija ekipa i ove godine može da učestvuje na jednom studijskom putovanju.

Kamp
Kanjiža

Najnovije

13:20

Mirno na severu KiM

Na severu Kosova Metohije noć je protekla mirno. Snage Kfora bile su oko zgrade lokalne samouprave u Zvečanu, u prostorijama opštine pripadnici tzv. kosovske policije, a građani su se uglavnom razišli.
16:47, Frissítve: 17:04

Slavni fudbalski timovi stižu u Bačku Topolu

TSC je dospeo u kvalifikacije Lige šampiona i sa tim je bačkotopolski tim ostvario istorijski uspeh u karijeri. U poslednjem kolu Superlige protiv Vojvodine je igrao 1:1 i sa nerešenim rezultatom osigurao drugo mesto u šampionatu Srbije.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.