Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kanjiški kajak klub Bratstvo dobio kajake i mini-kanu

2021.06.15
14:14
2021.06.15
17:26
Forrás
Pannon RTV
Predstavljeni novi čamci i obnovljena teretana kluba sa Tise.

Kanjiški kajak klub Bratstvo je zahvaljujući podršci lokalne samouprave i donacijama privatnih lica nabavio pet kajaka i mini-kanu. Nedavno je renovirana i teretana kluba. Ovaj klub broji 50 registrovanih takmičara, mada ima mnogo više članova. Nedavno su u potpunosti obnovili teretanu, gde sada mladi mogu da rade pod savremenim uslovima rada. Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je danas posetio ovu obnovljenu teretanu, te je i isprobao sprave.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Predsednik kajak kluba Bratstvo iz Kanjiže Rudolf Čeke je izjavio da je u potpunosti obnovljen hladni i topli pokrivač, okrečeno je, proširen je broj rekvizita poput sprava za vežbanje kondicije i dizanje tegova, što je bila investicija od skoro pola miliona dinara, zahvaljujući u prvom redu darežljivosti lokale samouprave.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Kajak klub je proširio svoj inventar i sa pet kajak čamaca i sa jednim mini-kanuom. Lokalna samouprava dodeljuje podršku klubu svake godine, iz čega su uspeli da kupe deo ovih čamaca za kajak.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Gradonačelnik Kanjiže Robert Fejstamer je kazao da najčešće godišnja dotacija klubovima služi za tekući rad, odlazak na sportske manifestacije i aktivnosti tokom godine. Ono što je specifično danas je da se radi uglavnom o povećanju inventara, sa jedne strane je obnovljena teretana, a sa druge strane je povećan arsenal kajaka, te ih klub ima skoro stotinu – izjavio je gradonačelnik Kanjiže.

Članovi kluba redovno odlaze na takmičenja i donose dobre rezultate, a uskoro kreće i letnja škola kajaka.

kajak klub Bratstvo
Kanjiža
kajak

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije