Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kanjiža: 6,5 miliona za udruženja građana

2021.05.19
16:09
2021.05.19
17:23
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža pomoći će konkurse za nabavku opreme za trideset građanskih udruženja.

Udruženja građana u Kanjiži mogu da računaju na podršku lokalne samouprave. Robert Fejstamer, predsednik opštine upravo je potpisao ugovor o tome da će ove godine u prvom navratu 30 lokalnih udruženja građana biti podržano sa 6,5 miliona dinara. Novac je usmeren na nabavku opreme. U lokalnoj samoupravi planirano je objavljivanje još jednog konkursa, kojim će biti podržane manifestacije u organizaciji udruženja građana.

„U drugoj polovini godine želeli bi da raspišemo konkurs, ukoliko situacija to dozvoli, putem kojeg ćemo moći da podržimo ona udruženja građana koja bi želela da održe svoje godišnje manifestacije. Prošla, 2020. godina bila je godina u kojoj nismo mogli da podržimo ove programe, jer nisu ni mogli biti organizovani. Verujem da će 2021. godina u leto i u vreme sezone manifestacija biti onakva kako smo navikli u opštini prethodnih godina, dakle bogata programima" - rekao je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža. 

Kanjiža
udruženja građana
podrška
Robert Fejstamer
oprema
konkurs
Manifestacija

Najnovije

18:00, Frissítve: 18:08

U Bačkoj Topoli veliki broj novozaraženih

U opštini Bačka Topola došlo je do značajnog povećanja broja zaraženih korona virusom. Tokom meseca jula i avgusta nisu zabeležene nikakve infekcije, ali u septembru se u proseku dnevno registruje oko deset slučajeva.
12:37, Frissítve: 15:26

Pokrajina raspisala četiri nova javna konkursa

Prvim javnim konkursom će se podržati kompanije koje su u većinskom vlasništvu žena ili gde su žene većinom u rukovodstvu, rekla je u emisiji „Javni poslovi", Ilona Pelt, pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu i turizam.

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.

Čuvajmo ptice! – edukacija za predškolce

Udruženje „Zelentarka" iz Mola pokrenulo je edukaciju o zaštiti ptica. Posetiće svako obdanište u opštini Ada i predavanjima skrenuti pažnju na očuvanje životinjskog i posebno ptičjeg sveta.