Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kanjiža: Besplatni časovi jezika za mlade

2020.06.26
14:32
Forrás
Pannon RTV
Počinje besplatni kurs španskog i italijanskog jezika u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Kanjiža.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Organizatori na časovima prvenstveno očekuju prisustvo mladih između 14 i 30 godina starosti. Cilj je upoznati italijansku i špansku kuturu i savladati osnove jezika za komunikaciju.

Nastava počinje 1. jula a časovi će se organizovati jednom sedmično. Kandidati se mogu prijaviti na Fejsbuk stranici Kancelarije za mlade opštine Kanjiža.

Emeše Balaša, omladinski koordinator i nastavnik španskog: “Moj cilj je da ovo ne bude samo kao škola jezika, tradicionalni kurs, nego malo opuštenija stvar tipa radionica, gde se mogu upoznati sa kulturom, gde mogu naučiti kako da se snalaze ako se nađu u  Španiji. Akcenat će biti mnogo više na komunikaciji a ne na gramatici. Dakle, cilj nije da ovaj kurs bude sličan školi jezika.”

besplatni
jezik
mladi
španski
italijanski

Slične vesti

Najnovije

12:00, Frissítve: 12:08

Gorivo jeftinije za četiri dinara

Litar evrodizela će do sledećeg petka na pumpama maksimalno koštati 201 dinar za litar, a benzin evropremijum BMB 95 najviše 171 dinara za litar. Nove cene stupiće na snagu od 15 časova.

Najčitanije

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.