Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kanjiža: Besplatni časovi jezika za mlade

2020.06.26
14:32
Forrás
Pannon RTV
Počinje besplatni kurs španskog i italijanskog jezika u organizaciji Kancelarije za mlade opštine Kanjiža.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Organizatori na časovima prvenstveno očekuju prisustvo mladih između 14 i 30 godina starosti. Cilj je upoznati italijansku i špansku kuturu i savladati osnove jezika za komunikaciju.

Nastava počinje 1. jula a časovi će se organizovati jednom sedmično. Kandidati se mogu prijaviti na Fejsbuk stranici Kancelarije za mlade opštine Kanjiža.

Emeše Balaša, omladinski koordinator i nastavnik španskog: “Moj cilj je da ovo ne bude samo kao škola jezika, tradicionalni kurs, nego malo opuštenija stvar tipa radionica, gde se mogu upoznati sa kulturom, gde mogu naučiti kako da se snalaze ako se nađu u  Španiji. Akcenat će biti mnogo više na komunikaciji a ne na gramatici. Dakle, cilj nije da ovaj kurs bude sličan školi jezika.”

besplatni
jezik
mladi
španski
italijanski

Najnovije

17:35, Frissítve: 17:48

Dani lavande u Subotici

Održavaju se Dani lavande u poslovnom centru Železničkog naselja u Subotici koji imaju humanitarni karakter. Posetioci mogu da kupe i sadnice lavande, sečeno cveće, vodu i ulje lavande, kao i druge rukotvorine.
16:09, Frissítve: 16:14

Izložba umetničkih fotografija u Bečeju

U Galeriji "Krug" u Gradskom pozorištu u Bečeju je otvorena izložba fotografija pod nazivom "Dijalog". Na izložbi zainteresovani mogu da pogledaju fotografije Olivije Erdelji iz Bačkih Vinograda i Lasla Justina iz Bečeja.
19:25

Učinimo sve da epidemija ne ojača ponovo!

Epidemiološka situacija u Srbiji se pogoršava - u poslednje dve nedelje raste broj novozaraženih i broj pacijenata koji se nalaze na bolničkom lečenju, stoji u saopštenju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Najčitanije

Pomozimo ocu sa četvoro dece

U subotičkoj porodici Vranka otac sam othranjuje četvoro dece i potrebna mu je naša pomoć. Petočlanoj porodici najpotrebnije su životne namirnice, sredstva za higijenu, kao i građevinski materijal.

Automobilom uleteo u jezero

Nezgoda se verovatno dogodila tokom noći kada je krećući se obilaznicom, vozač promašio krivinu i automobilom završio ravno u Krvavom jezeru.

Jutros pucnjava u šumi na Makovoj Sedmici

Jake policijske snage i hitna pomoć su izašle na lice mesta. Kako Panon RTV nezvanično saznaje, došlo je do međusobnog obračuna migranata, više osoba je povređeno. Naš članak se stalno ažurira!

Svetski poznati lanac robnih kuća u Senti

Građevinski radovi su u punom jeku u Senti, na mestu nekadašnje autobuske stanice, gde jedan od najpoznatijih svetskih lanaca robnih kuća otvara svoj novi tržni centar.