Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kanjiža: Janošu Penzešu zvanje Počasnog građanina

2021.09.30
17:59
Forrás
Pannon RTV
Lokalna samouprava dodelila je i dve nagrade Pro urbe.

Skupština opštine Kanjiža donela je odluku o dodeli zvanja Počasnog građanina. Za dobitnika zvanja izabran je Janoš Penzeš, penzionisani biskup Subotičke biskupije. Lokalna samouprava odlučila je i dodeli dve nagrade Pro Urbe. Jedna je za mesnu zajednicu Velebit koja ove godine obeležava 100 godina od osnivanja, a druga za Vatrogasno društvo u Martonošu koje slavi 130 godina postojanja.

Pannon RTV

Na sednici je doneta odluka i o rebalansu budžeta za 2021. godinu.

„Više budžetskog novca će biti za uređenje nasipa oko obale Tise, asfaltiranje ulica u Martonošu i Trešnjevcu, kao i za izgradnju košarkaškog terena u Kanjiži. Očekivano godišnje ostvarenje budžeta će biti između 86 i 88 odsto, što je 10 odsto više nego prošle godine. U periodu od januara do juna prihodi su bili 425 miliona dinara, dok su izdaci bili u visini od 394 miliona dinara, te imamo suficit od 31 milion dinara. U nastavku ćemo čuti izveštaje o radu opštinskih institucija, kao i usvajati njihove planove" rekao je Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe SVM-a u Skupštini opštine Kanjiža.

Janoš Penzeš

Najnovije

Najčitanije

Prekinut je eksperiment prve Eko-države na svetu

Šri Lanka je prošlog vikenda odustala od ambicije da postane prva nacija na svetu koja sprovodi u potpunosti organsku proizvodnju, pa je odmah ukinuta i zabrana uvoza pesticida i drugih poljoprivrednih sirovina.