Ugrás a tartalomra
Csendir Viktor

Kanjiža je domaćin letnjeg džudo kampa

2020-08-14
14:48
2020-08-14
16:48
Forrás
Pannon RTV
U dvonedeljnom kampu, podeljeni u tri starosne grupe, zajednički treniraju najbolji dečaci i devojčice iz Srbije. Većina sportista dolazi iz Beograda.

Banja Kanjiža je domaćin ovogodišnjeg letnjeg kampa u organizaciji Džudo saveza Srbije, u kojem učestvuje ukupno 58 takmičara.

Milica Nikolić, jedna od najboljih srpskih džudistkinja, mogla bi da učestvuje na Olimpijskim igrama sledeće godine u Japanu. Sada i ona trenira u Kanjiži. „Sa treninzima smo u početku bili neprijatno pogođeni, u psihološkom smislu. Što se mene tiče, ja sam zaista puno trenirala, možda čak i više nego u takmičarskom ciklusu, ali je psihički bilo opterećujuće, jer nemate motivaciju, ne znate kada će biti takmičenja, da li će biti održana i to je i dalje tako. Ovi pripremni treninzi, koje organizuje Džudo savez Srbije, a podržavaju Ministarstvo sporta i Olimpijski komitet, za nas mnogo znače."

Domaćin, Munir Šabotić, predsednik Džudo kluba Kanjiža je rekao da je Kanjiža bila domaćin međunarodnih džudo kampova deset godina, svake godine, zaključno sa 2015-om godinom, i želimo da nastavimo tu tradiciju u narednom periodu. „Naš osnovni cilj je da sačuvamo ove mlade ljude, da sačuvamo njihove karijere i da se nadamo jednom boljem vremenu. Ovi treninzi traju 14 dana. Zbog dobrih uslova, savez je odlučilo da to bude Banja, prihvatajući Kanjižu kao mesto budućih treninga, kako bismo mogli da sprovedemo ovu zahtevnu i rizičnu aktivnost."

Na treninzima učestvuje 58 sportista i trenera reprezentacije. Nenad Mihailović, sportski direktor Džudo saveza Srbije je naglasio da je zbog uvođenja vanrednog stanja obustavljen rad, kako u sportskim klubovima, tako i sa nacionalnim timovima saveza, zbog toga su i organizovali ovaj kamp. „Ovo je prvi put da smo pokušali da okupimo sve uzraste, od juniora do seniora, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Predvdelii smo rad, u kome će oni učestvovati u nekom obliku aktivnosti, što predstavlja svojevrsni prelaz, da tako kažemo, druga faza, koja će trajati do ukidanja vanrednih stanja, što naravno ne zavisi od nas."

Kamp je realizovan sa tri miliona dinara, koje je obezbedio Džudo savez Srbije.

džudo
letnji kamp

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Crkvena slava u Srbobranu

Ova manifestacija se u ovom južno-bačkom mestu održava svake godine 14. septembra. Vernici su ove godine, zbog epidemiološke situacije, slavili uzdržanije, pridržavajući se propisanih mera.