Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Osztrogonác Andor/illusztráció

Kanjiža potpomaže poljoprivrednike

2019-06-04
17:16
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža raspisala pet konkursa kako bi podržala poljoprivrednike.

Poljoprivredni proizvođači iz opštine Kanjiža mogu da konkurišu na pet konkursa, kao i Poljoprivredno-tehnički srednjoškolski centar "Jožef Besedeš". Lokalna samouprava je ove godine namenila ukupno 7 miliona dinara putem Fonda za razvoj poljoprivrede opštine Kanjiža. Konkursi su namenjeni za kamatnu podršku kredita, nabavku kvalitetnih priplodnih grla, opreme za navodnjavanje, podršku organskoj proizvodnji, te uklanjanje životinjskih leševa.

Poziv na konkurs i dokumenti se mogu naći na zvaničnoj internet stranici opštine Kanjiža. Član gradskog veća zadužen za poloprivredu Ervin Hužvar kaže da kao i ranijih godina, konkurisati mogu samo poljoprivredni proizvođači iz ove opštine, oni koji imaju prijavljen aktivan status gazdinstva. Osim toga, oni ne smeju biti u poreskom dugu prema opštini Kanjiža. Uslovi konkursa su vrlo povoljni, jer je dokumentacija koju treba predati pojednostavljena, kaže Hužvar.  

Kanjiža
poljoprivrednici
Ervin Hužvar

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Jaka kiša i grad u Subotici

Oko 14 časova nebo se otvorilo nad Suboticom. Jak pljusak praćen gradom i olujnim vetrom trajao je oko pola sata.

Obilne kiše u ponedeljak

Hladni front sa kišama i pljuskovima na naše područje stiže u ponedeljak. Meteorolozi kažu da tokom dana treba računati na mestimične obilne padavine.