Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kanjiža: Predavanja za decu o istoriji pozorišta

2019-11-07
15:11
2019-11-07
15:49
Forrás
Pannon RTV
Obrazovno-kulturna ustanova Cnesa iz Kanjiže organizuje seriju predavanja o istoriji pozorišta sa obilaskom kulisa i projekcijom za oko 100 učenika sedmih razreda.

Mladi ljudi mogu dobiti uvid u pozornice različitih pozorišnih kultura iz čitavog sveta, od antičkog doba do danas. Održavanje programa podržava Vlada Mađarske. Predavač je Tamaš Olah, reditelj i dramaturg iz Kanjiže, koji vodi učenike kroz pozorišnu dvoranu Obrazovno- kulturne ustanove Cnesa i pokazuje im kako funkcioniše oprema u toj dvorani. Kako je Olah naglasio, deca u školam malo uče o ovoj temi.

Tamaš Olah, reditelj, dramski pisac, Kanjiža: „U suštini sam je jako obradovao kada sam saznao da postoje časovi istorije pozorišta, iako je taj broj sati veoma mali. Obično se zaustave kod grčkog i rimskog pozorišta. Ja ću to malo proširiti, a u isto vreme ću i produbiti njihovo znanje o grčkom i rimskom pozorištu. Mislim da su deca veoma otvorena, imaju puno pitanja, zaista su veoma aktivna na predavanjima i zanimaju ih ovi prostori."

Kanjiža
istorija
Cnesa
Tamaš Olah

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.