Ugrás a tartalomra
Pannnon RTV

Kanjiža puna cveća

2020-04-29
15:57
2020-04-29
18:24
Forrás
Pannon RTV
U opštini Kanjiža uređuju se zelene površine. Sade se mlada stabla drveća, cveće, a ulepšava se i obala Tise.

Prošle godine je potpuno obnovljen Narodni park u Kanjiži. Osim formiranja cvetnih leja, postavljene su klupe, kante za otpad, a ugrađen je i sistem za zalivanje. Poslove na uređivanju teritorije i dalje obavlja Javno komunalno preduzeće „Komunalac". Ervin Palfi, direktor kaže: „U protekla dva meseca posadili smo blizu 30 hiljada stabala u više mesnih zajednica, a pri kraju je i sređivanje cvetnih leja. Cveće, koje se sada uzgaja u našem preduzeću, letnjeg cveća biće posađeno oko 20 hiljada komada."

Započela je i obnova zelenih površina na obali Tise, odnosno njihovo održavanje. Prošle godine je u potpunosti obnovljena površina mola kod štranda, a ove godine obnovljeni su suncobrani od trske.

„Osim toga na kamp prostoru u toku je obnova zelenih površina, odnosno uređivanje mokrih čvorova. Nadamo se da će u odnosu na situaciju, u stvari da će situacija omogućiti da sezona otpočne kao što je bilo i ranijih godina. Otvaranje bazena i dalje planiramo za 15. jun, ali to naravno zavisi od trenutnog stanja" kaže Ivet Bodnar, saradnik za turizam, opština Kanjiža.

Kako bi i meštani nesmetano mogli da uživaju u ovoj obnovi i ulepšavanju, planirano je i prskanje komaraca na teritoriji opštine. U šumskom pojasu duž Tise, na velebitskom jezeru i u okolini Malih Pijaca, obaviće se zaprašivanje komaraca iz aviona.

Kanjiža
cveće
zelene površine
drveća
Tisa
obala

Slične vesti

Najnovije

19:31, Frissítve: 19:40

Subotički festival ukusa

Subotički festival ukusa u cenrtu grada čeka sve zainteresirane tokom cele nedelje. Na manifestaciji, svi zainteresovani mogu da probaju i kupe proizvode malih preduzetnika iz okoline.

Najčitanije

U Malom Iđošu održan porodični dan

Sve zainteresovane, koji su u nedelju pre podne posetili porodični dan u Malom Iđošu, dočekali su raznovrsni programi, dečje igre i ukusni zalogaji.