Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kanjiža: Skupština opštine donela odluku o upisivanju nekretnina u javnu svojinu

2022.05.26
17:03
2022.05.26
17:39
Forrás
Pannon RTV
Na današnjoj sednici je razmatrano i usvojeno 12 tačaka dnevnog reda.

Na sednici Skupštine opštine Kanjiža je između ostalog doneta i odluka o upisivanju nekretnina u javnu svojinu. Imovina je uzeta u javnu svojinu u Oromu, vezano za jedan postojeći put, a u Kanjiži u cilju formiranja parkinga, odnosno zbog poširenja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda. Pored toga su doneli odluku i o jednoj parceli u katastarskoj opštini Horgošu, koja će biti ustupljena Republici Srbiji radi proširenja graničnog prelaza.

Tibor Pletikosić, šef odborničke grupe SVM-a u Skupštini opštine Kanjiža: „Usvojili smo izmenu programa poslovanja Javnog preduzeća za komunalne usluge „Komunalac" za 2022. Godinu, a doneli smo odluku i o izmeni statuta Regionalne kreativne radionice. Usvojili smo uredbu o osnivanju Opštinskog saveta za zdravstvo, kojim će predsedavati dr Izabela Nađ. Želim joj uspešan rad! Pored toga, doneli smo odluku i o raspisivanju konkursa za imenovanje direktora Biblioteke „Jožef Atila".

Kanjiža
skupština opštine

Najnovije

16:44, Frissítve: 16:50

Centar za simulaciju vožnje u Subotici

U subotičkoj filijali mađarske firme „Reginet“ svečano je otvoren Centar za simulaciju bezbedne vožnje, koji je realizovan uz podršku mađarske agencije za unapređenje izvoza HEPA za zapadni Balkan.

Najčitanije

U Horgošu blagoslovljena ovogodišnja berba

U Horgošu su danas prepodne završeni 32. Berbanski dani uz svetu misu i blagoslov berbe, u župnoj crkvi Snežne Gospe. Bogosluženje koje se održava u ovo vreme je pravo iskustvo za vinogradare i voćare uz koje se uzvišuje duša.