Ugrás a tartalomra
Tiszapart
Pannon RTV

Kanjiža: Tisa je čista!

2019-08-23
20:55
Forrás
Pannon RTV
U odnosu na ranije godine, popravio se kvalitet vode Tise kod Kanjiže.
Tiszapart

Kada nivo reke opadne, na Tisi se uočava veća količina smeća, a kvalitet vode se kontroliše dvonedeljno. Mnogi idu na Tisu da se rashlade, jer je njena temperatura sada 26 stepena Celzijusa. Deonica kod Kanjiže je čista.

Inžinjer zaštite životne sredine Monika Halas smatra da hemijsko zagađenje nije od uticaja ali da se na polju plastike i ulja stanje može popraviti jer se oni ne razgrađuju u potpunosti, a ako u vidu mikro delova dođu u pitku vodu moga da imaju vrlo štetne efekte.

Ove godine je na brani Kiškore u Mađarskoj, gde se nakuplja najveći deo otpada iz Rumunije, Ukrajine i Mađarske, izvađeno oko 8 hiljada tona smeća.

Szemét a folyóban

Mikrobiološka i hemijska kontrola tiske vode kod Kanjiže, koja se sprovodi dvonedeljno, pokazala je da je u potpunosti u skladu sa propisima, te je kupanje bezbedno.

Kanjiža
voda
reka
Tisa

Slične vesti

Najnovije

21:04

Danas je Dan mađarske kulture

Pozorišnim predstavama, uručivanjem nagrada, koncertima, izložbama, promocijama knjiga, pesničkim i muzičkim večerima širom države i van njenih granica praznuje se Dan mađarske kulture.

Najčitanije

Glavobolja zbog starog automobila?

Zagađenje vazduha je postalo najgorući problem današnjice. Sve naslovnice i istaknuti članci u srpskim novinama govore o tome. Iz dana u dan se uvode nove mere.