Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kanjiža završava uspešnu godinu

2019-12-03
17:13
2019-12-03
19:16
Forrás
Pannon RTV
Opština Kanjiža privodi kraju uspešnu godinu, koja je obilovala u konkursima i infrastrukturnim projektima, rekao je ocenjujući godinu na izmaku predsednik opštine Robert Fejstamer.

Zahvaljujući konkursima, u proteklih godinu dana ulepšan je veliki park i obala Tise, počelo je proširenje kapaciteta uređaja za prečišćavanje otpadnih voda, u toku je obnova glavnog trga, ali je pored toga rekostruisano i više puteva, ulica i ustanova. To iznosi oko 250 miliona dinara u 2019. godini, za šta je učešće obezbedila samouprava iz budžeta, u iznosu od oko 80 miliona dinara. Ovogodišnji budžet će do kraja godine dostići blizu 80 odsto, što je oko 850 miliona dinara. Većina tih sredstava se koristi za održavanje ustanova, Doma zdravlja, vrtića, škola i socijalnih ustanova, ali su podržani i poljoprivrednici i nevladine organizacije, rekao je u svom godišnjem izveštaju Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža.

Robert Fejstamer, predsednik opštine, Kanjiža: „2019. godinu možemo uzeti kao osnovu za planiranje 2020. godine. Svaku pojedinačnu uslugu, svaki deo vezan za podršku i politiku, koji smo isplanirali, mi smo uspeli da sprovedemo, bez obzira da li se radi o kvalitetnom čišćenju i održavanju javne površine i javnih prostora ili o podršci i finansiranju naših civilnih organizacija, sportskih udruženja ili naših kulturnih programa. Mislim da smo u 2019. godini pronašli tu sredinu, ravnotežu koja predstavlja dobru osnovu za planiranje u narednih nekoliko godina, i taj nivo treba održati. "

Kanjiža
Robert Fejstamer
proširenje
prečišćavanje

Slične vesti

Najnovije

21:39, Frissítve: 21:45

Dan opštine Ada

1835. godine gradu su dodelili dozvolu za održavanje slobodnog vašara, i kao rezultat toga, naselje i zanatska industrija su postigle ogroman napredak.

Najčitanije