Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Karantin-info iz Kanjiže

2020-03-27
17:31
2020-03-27
20:06
Forrás
Pannon RTV
Sve dodatne informacije možete dobiti u Domu zdravlja Kanjiža na telefonski broj 024 / 874-213.

U karantin treba da se povuku oni građani koji žive na tertoriji opštine Kanjiža, koji su na teritoriju Srbije ušli iz Mađarske, u periodu od 6. do 19. Marta, i to sa mađarskom ličnom kartom ili mađarskim pasošem, i koji su stigli iz žarišta zaraze. Oni moraju da se jave na broj telefona 024 / 874-213. Svi mogu da očekuju odluku o karantinu u trajanju od 28 dana, računajući od dana kada su ušli u Srbiju. Građani koji su ušli u zemlju posle 12. marta sa srpskim pasošem moraju takođe računati na mere koje preduzimaju nadležne institucije.

Za detaljima je javnost informisala, Karolina Đolai, direktorica Doma zdravlja u Kanjiži: „Oni naši državljani koji su prešli granicu od 6. do 16., iz pravca Mađarske, bez obzira da li su prešli granicu sa ličnom kartom ili pasošem, oni dobijaju 14 dana kućne izolacije. Izuzetak predstavljaju osobe koje su došle iz Španije, Italije ili Kine, dakle iz tih zemalja, jer je za njih predviđen kućni karanton od 28 dana. Molimo građane da se slobodno jave, jer ako i ušli  6-og  ili 16-og, mi ćemo ih samo zdravstveno ispitati, samo ćemo ih evidentiratii, oni više neće dobiti kućnu izolaciju, ona im je verovatno već i istekla, kao recimo onima koji su granicu prešli 9-og.  Oni dakle neće dobiti nikakvu kućnu izolaciju, ali za one koji su granicu prešli posle 16-og, bez obzira iz koje zemlje dolazi, dobiće 28 dana kućne izolacije."

Domu zdravlja Kanjiža
informacije
Karolina Đolai
karantin

Slične vesti

Najnovije

Népszerű

Najčitanije

Preminuo Tibor Sarapka

Vest o smrti jednog od najznačajnijih mađarskih vajara u Vojvodini objavilo je Dečje pozorište u Subotici. Tibor Sarapka imao je 57 godina.