Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Karnevalska atmosfera u Debeljači

2022.05.22
17:02
2022.05.22
19:31
Forrás
Pannon RTV
Na karnevalu u Debeljači je obilovalo sa lepim kostimima, ukusnim specijalitetima i puno smeha, takođe je organizovano takmičenje u kuvanju gulaša, na kojem su učestvovali gosti iz inostranstva. Na karnevalu je više od 200 dece bilo kostimizirano.

Koliko dece toliko osmeha, koliko kostima toliko boja, tako se može opisati karneval sa tradicijom od 30 godina. Na karnevalu u Debeljači je učestvovalo više od 200 dece iz Osnovne škole "Moša Pijade" i vrtića "Kolibri". U kreiranju šarenih kostima svoj doprinos su dali i roditelji.

Janoš Bakator, razredni starešina, Debeljača: „Pored takmičenja u kuvanju gulaša, Osnovna škola u Debeljači tradicionalno organizuje i dečiji karneval, što je jedan od najvećih poteza naše škole. Poslednji put je to bilo pre tri godine, a onda je usledila pauza zbog korona virusa, ali sada su deca opet tu na ovaj lepi sunčani dan."

Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Ovogodišnje takmičenje u kuvanju gulaša je organizovala Mesna zajednica Debeljača, na koje se prijavilo 56 ekipa.

Stevan Lazički, predsednik Saveta mesne zajednice Debeljača: „Mesna zajednica ima za cilj da Debeljača okupi, ujedini i organizuje što više značajnih udruženja. Inače, ovo je rezultat rada od početka godine. Zahvaljujem se Savetu mesne zajednice što smo zahvaljujući našem udruženom radu organizovali ovu manifestaciju sa našim udruženjima, znamenitostima i sportskim udruženjima, ovde možete videti rezultate ovog rada."

Pannon RTV/ Szunyog Tibor

Pobednik takmičenja je ekipa "Ertiloš" iz Mađarske, a najboljim se pokazao gulaš koji je pripremio Atila Odrokoči.

"Hvala vam puno na ukazanom poverenju i što možemo da pripremimo ovakvu hranu za svakoga. Tajna je napraviti sve od svežeg mesa i stavljanje začina. Danas smo kuvali srneći paprikaš, ja lično sam ulovio jelena."

Organizatori veruju u budućnost ove manifestacije, tako da se za sledeću godinu očekuje još veća posećenost.

Debeljača
karneval
Stevan Lazički
Janoš Bakator

Slične vesti

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.