Ugrás a tartalomra
fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Katalin Novak: Mnoge zanima mađarski model pomoći porodici

2019-09-08
12:51
Forrás
MTI
Državna sekretarka za porodicu i omladinu rekla je da je skup o demografiji održan kako bi se razgovaralo o najvećem izazovu ovog doba.

On govori o tome ko ćemo biti, koliko će nas biti, kako ćemo živeti u Evropi – ukazala je. Državna sekretarka je naglasila da vlada nastoji ovo pitanje da osvetli kroz porodicu, i porodica  je bila i središnja tema predavača koji su došli iz 20 zemalja -  iz svih krajeva sveta. Katalin Novak kaže da je zajednička tema inostranih i mađarskih besednika bila i migracija, koja traje i koja sve dotiče. Učesnici su došli do zajedničkog stava da demografski problemi zapadne Evrope ne mogu da se reše na taj način da se migraciji na nekontrolisani način ustupi prostor.

Katalin Novak
Mađarska

Slične vesti

Najnovije

20:19

Fudbalsko ludilo u Mužlji

U Fudbalskom klubu "Lehel" u ovom banatskom selu, treninzi sa najmlađima počeli su pre pola godine, a broj dece koja igraju fudbal se već popeo na sto. Među njima je i dosta devojčica.

Najčitanije

Prelo – u Bajši oživeli stare običaje

U Bajši su prikazani običaji zimskih poseta. Manifestacija pod nazivom Prelo, održana je u ovom bačkom selu po petnaesti put. Prelo oživljava stare običaje u selu.

Požar na Kvantaškoj pijaci

Na osnovu informacija kojima raspolažemo, rano posle podne zapalilo se smeće na prostoru Kvantaške pijace u Subotici.

Nastavlja se prolećno vreme

Padavine se na našem prostoru očekuju tek u prvoj polovini sledeće nedelje, navodi se u prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda.