Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Kevi: Izgradnja školskog igrališta

2022.08.10
12:25
2022.08.10
17:23
Forrás
Panon RTV
Škola u Keviju dobija igralište. Potrebna sredstva od 1500 evra za izgradnju sakupljena su u saradnji sa roditeljima. Radovi su uveliko u toku.

Škola u Keviju počela je sa radom 1912. Godine, nastava se odvija u odeljenjima od prvog do četvrtog razreda. Izgradnju igrališta inicirali su roditelji.

Violeta Kiš Bičkei, Kevi: “Pošto imamo troje dece, mislili smo da će ovo biti dugoročni projekat, jer će oni ovde pohađati školu, mogu ovde da se igraju a mi da dolazimo u svoje slobodno vreme, tako da je važno.”

Muški članovi zajednice roditelja svojeručno su izradili razne elemente za igralište. Napravljeni su tobogani, klackalice i drvena kućica sa penjalicom.

Pannon RTV/Ürményi Frigyes

Sabolč Kiš Bičkei, Kevi: “Nažalost, u našem malom selu nema igrališta. Ranije je postojala jedna ali je propala. Roditelji su se udružili kako bi im deca ipak imala nekakvo igralište. Moja supruga i ostale žene su se okupile i organizovale dobrotvorni bal, a mi muškarci smo realizovali ovaj projekat.”

Pored prikupljenih sredstava na dobrotvornom balu, ubrzanju radova je doprinelo i lokalno KUD “Ištvan Mora” organizovanjem nekoliko događaja, rekao je predsednik udruženja Atila Perpauer: “Akcija prikupljanja nastala je prvenstveno na školskom balu, koji je organizovala roditeljska zajednica, sa decom smo bili na božićnom vašaru, imali smo pripremu za Advent, sa decom smo išli na pijacu, te smo organizovali akciju prikupljanja papira i stakla, svi prikupljeni iznosi su za ovu namenu.”

Završetak izgradnje igrališta se očekuje za oko dve nedelje.

Kevi
igralište
škola

Slične vesti

Najnovije

15:49, Frissítve: 17:15

U Subotici otvorena izložba narodne umetnosti

U prostorijama Mađarskog folklornog centra u Vojvodini predstavljena je zbirka narodne umetnosti. Između ostalog, mogu se videti ručni radovi načinjeni tkanjem, vezom ili duborezom, nastali uz podršku Fonda „Čori Šandor“.
14:30, Frissítve: 17:14

Prihvatni centar za migrante – grad u gradu

Privremeni prihvatni centar za migrante u Subotici je pun i tu najsnalažljiviji migranti razvijaju svoje poslove: improvizuju radnjice i restorane brze hrane. Istovremeno, sve je više ilegalnih migranata u centru subotičkog naselja Makova sedmica.
13:22, Frissítve: 17:15

Savetovanje o informisanju manjina

Dobra saradnja Mađarske i Srbije može da bude primer i za druge države – o ovome su govorili u petak u Bosilegradu novinari bugarske nacionalne manjine. U opštini na jugoistoku Srbije održano je savetovanje o informisanju manjina.
12:34, Frissítve: 17:15

Narodno veselje u Vojlovici

U Vojlovici se u okviru četvorodnevnog programa okupljanja reformata, obeležava i 120 godina od osveštavanja crkve i istovremeno se održava i četvrti veliki susret raseljenih meštana.
12:07, Frissítve: 12:13

Momak iz Vrbasa bravurozan u mađarskom timu

Izabrana reprezentacije Mađarske juče je u Lajpcigu, u petom kolu Lige nacije, u utakmici u kojoj je pobedila Nemačku, predstavila svog novog igrača. To je ni manje ni više nego 18-to godišnji Vojvođanin, Miloš Kerkez.

Najčitanije

Avganistan-Srbija u jednom pravcu 3500 evra

Ni hladno vreme ne sputava migrante, u Beograd konstantno pristižu nove grupe. Međutim, u srpskoj prestonici borave samo kratko, mnogi nastavljaju put ka mađarskoj granici uz pomoć krijumčara ljudi.

Ogrevno drvo poskupelo 100 odsto

U odnosu na cene od prošle godine, cena ogrevnog drveta je dvostruko viša. Srećom, najavljeno je i povećanje minimalne zarade za 14 odsto.

Misa povodom početka školske godine u Feketiću

Učenici lokalne osnovne škole, u pratnji svojih roditelja i nastavnika, i ove godine su u velikom broju učestvovali na ovom događaju, na kojem su prisustvovali i predstavnici Mađarskog nacionalnog saveta.