Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Kik boks juniorka iz Kanjiže – svetski šampion

2021.07.21
17:09
2021.07.21
17:14
Forrás
Panon RTV
Žanet Blaško, sportista „Ringfighter Box Club"-a 3. jula je osvojila svetski šampionat kiks boksa za juniore. Robert Fejstamer, predsednik opštine primio je mladog sportistu i trenera Mihalja Halasa.

Svetski šampionat organizovan je početkom jula u Rumi. Žanet Blaško, sportistkinja kanjiškog „Ringfighter Box Club" u kategoriji do 48 kilograma stala je na pobedničko postolje. Članica kanjiškog kluba u finalu je pobedila Kamil Lori iz Belgije. Žanet nije želela da daje izjave za medije, ali je njen trener Mihalj Halas rekao da je veoma ponosan na svoju učenicu.

„Pripreme su dobro tekle, imali smo kontrolne mečeve, državni šampionat, krenuli smo i u druge sportske grane, sa veoma dobrim uspehom. Moram i da dodam da Žanet nije članica samo reprezentacije „Savate", već i reprezentacije kik-boksa."

Mladog sportistu i njegovog trenera primio je Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža koji je izneo da lokalna samouprava nastoji da podrži svih 38 sportskih klubova na teritoriji opštine.

Pannon RTV/Molnár Ádám

„Tu govorim pre svega o sportskim ulaganjima malih i srednjih vrednosti,  o otvorenim sportskim terenima, bilo da je reč o izgradnji ili obnovi, ili o onim sportskim objektima gde će opremanje ili finansiranje da snosi lokalna samouprava. Proteklih godina osim u Kanjiži, ovakva ulaganja ostvarena su u Adorjanu, Totovom Selu, Malim Pijacama i uzdam se u to da ćemo dogodine ostvariti i jedno ulaganje srednje vrednosti i u Horgošu."

Predsednik opštine Kanjiže je nakon prijema svetskoj šampionki i njenom treneru uručio poklone.

kik boks
Kanjiža

Slične vesti

Najnovije

14:02, Frissítve: 16:33

U Kanjiži otvoren Turistički informacioni centar

U kancelariji turisti mogu pronaći različite suvenire, odnosno lokalne proizvode, ali takođe mogu saznati i nešto više o turističkim potencijalima opštine. Centar je nastao kao rezultat saradnje lokalne samouprave, nevladinih organizacija i preduzetn
13:09, Frissítve: 16:24

Smotra narodne muzike i folklora u Pančevu

U Pančevu je održana Gradska smotra muzičkih i folklornih udruženja. U velikoj sali Kulturnog centra je svoj program brojnoj publici, koja se okupila u lepom broju, prikazalo deset udruženja, domova kulture i školskih amaterskih grupa.
12:31

Važna poruka za Srbiju

Važno je da građani ovog regiona i Srbije, uključujući i vojvođanske Mađare, osećaju da Evropska unija računa na njih – naveo je u svom saopštenju Andor Deli.

Najčitanije

Viktor Orban u Subotici jeo burek iz „Lipe"

Mađarski premijer, nakon što je učestvovao na polaganju kamena temeljca železničke pruge između Segedina i Subotice, i prijemu koji je organizovan nakon toga, sam je zatražio da odu na burek.

Da li može jedna fotografija?

Da li može jedna fotografija? – pod ovim naslovom Viktor Orban podelio je na društvenim mrežama video o poseti Subotici.

Aleksandar Vučić: „Ko sme, taj pobeđuje!"

„Ko sme, taj pobeđuje!" - rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na mađarskom jeziku u Horgošu. Ovom rečenicom opisao je politiku mađarskog premijera Viktora Orbana prema Srbiji.

Vučić: Subotica se dinamično razvija

Predsednik Srbije je poručio: Građani Subotice mogu da se osećaju u privilegovanom položaju, jer je grad jedno od onih mesta gde se ulaže najviše novca.