Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Kliničkom centru Vojvodine obezbeđena sredstva za nabavku protokomera za kiseonik

2020-11-25
19:36
2020-11-25
19:42
Forrás
Pannon RTV
Pokrajinska vlada će usmeriti 8,1 milion dinara prema Kliničkom centru Vojvodine za nabavku protokomera za kiseonik.

Ovi uređaji su potrebni za terapiju kiseonikom kod svih pacijenata kojima nije potreban respirator. Uređaji se prvenstveno mogu koristiti za terapiju kiseonikom kod pacijenata obolelih od kovid-19. Pokrajinska vlada odlučila je da Institut za onkologiju Vojvodine dobije 7,3 miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije. Pored toga, za rekonstrukciju krovova četiri osnovne škole, izdvojeno je 10 miliona dinara. To su škole u Bačkoj Palanci, Malom Iđošu i Bajši, odnosno Osnovna škola „Petefi Šandor" u Bečeju.

Klinički centar Vojvodine
protokomer
kiseonik
pokrajinska vlada
Institut za onkologiju Vojvodine

Slične vesti

Najnovije

18:24

U Beogradu redovi za vakcinaciju

Danas je na punktu za vakcinaciju kod Beogradskog sajma bila veća gužva nego ikad pre za primanje vakcine. Zbog velikog interesovanja, u glavnom gradu Srbije, ovih dana će se otvoriti još dva punkta za vakcinaciju, na kojima će moći da se vrši masovn
17:51

„Pupljenje" u Bečeju

Sinoć je u Mađarskom kulturnom društvu „Petefi Šandor" u Bečeju održan svečani program pod nazivom „Pupljenje", povodom Dana mađarske kulture. U okviru predstave publika je mogla da dobije uvid u poeziju i ljubavni život Lerinca Saboa.
16:54, Frissítve: 17:05

Pešačenje u prirodi, razgledanje okoline Horgoša

Pešačka tura, u okviru koje su zainteresovani mogli pogledaju znamenitosti u okolini Horgoša, počela je sa oko 70 učesnika. Zainteresovani su stigli iz nekoliko vojvođanskih mesta. Obilazak je organizovalo Društvo ljubitelja prirode iz Kanjiže.

Najčitanije

U Sentešu predstavljen prvi tramvaj-voz

Očekuje se da od jeseni prevozi putnike između Segedina i Hodmezovašarhelja. Na ovoj relaciji dnevno putuje gotovo 10 hiljada zaposlenih. Ukoliko se ostvare planovi, tram-train stići će i do Subotice.

Pala otkupna cena svinja

U decembru su u Srbiju uvoženi tovljenici i prasići iz nekoliko zemalja, prisiljavajući tako lokalne proizvođače da prodaju svoju stoku ispod cene. Očekuje i rast cene hrane za životinje. Uz to, kasne i državne subvencije.