Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Knjiga Ildiko Lovaš i na srpskom jeziku

2022.05.25
20:19
2022.05.25
22:53
Forrás
Pannon RTV
Predstavljena je i srpska verzija knjige Ildiko Lovaš „Duša grada ili znaci identiteta: subotičke kolumne". Knjiga je inspirisana Suboticom.

Knjiga je objavljena u izdanju Gradske biblioteke Subotica, a izdavanje je podržao i Izdavački zavod „Forum". Knjigu, koja je na mađarskom jeziku objavljena u decembru 2020.godine, na srpski jezik je preveo Žombor Sabo.

Ildiko Lovaš, dobitnica nagrade „Jožef Atila", pisac, kritičar, prevodilac, urednik: „Veoma mi je drago što je knjigu na srpski jezik preveo dr Žombor Sabo, koji je sa jedne strane veoma dobar poznavalac grada, a sa druge strane je bio glavni gradski arhitekta, pa je sa razumevanjem pristupio ovom materijalu, koji je zapravo materijal i bogatstvo svih nas, naime on govori o gradu. O tome kako ga možemo osetiti svojim, ili kako mnoštvo generacija koje ovde žive ostavlja trag na samom gradu, jer ova knjiga obuhvata prilično dugačak period."

Ildiko Lovaš

Najnovije

16:18, Frissítve: 20:20

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75 godina

FK Vinogradar iz Hajdukova slavi 75. godišnjicu. Povodom ovog jubileja predat je na korišćenje novi teren sa veštačkom travom i sistem za navodnjavanje glavnog terena. Klub je za sve zainteresovane organizovao porodični dan i prijateljsku utakmicu.

Najčitanije

Tradicionalna trka magaraca u Svetićevu

U Svetićevu u opštini Bačka Topola je održana trka magaraca. Ovaj događaj je bio obogaćen s nekoliko propratnih programa, kulinarskim takmičenjima, takmičenju u obaranju ruku u ženskoj i muškoj kategoriji i takmičenju u ispijanju piva.