Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Knjiga Ildiko Lovaš i na srpskom jeziku

2022.05.25
20:19
2022.05.25
22:53
Forrás
Pannon RTV
Predstavljena je i srpska verzija knjige Ildiko Lovaš „Duša grada ili znaci identiteta: subotičke kolumne". Knjiga je inspirisana Suboticom.

Knjiga je objavljena u izdanju Gradske biblioteke Subotica, a izdavanje je podržao i Izdavački zavod „Forum". Knjigu, koja je na mađarskom jeziku objavljena u decembru 2020.godine, na srpski jezik je preveo Žombor Sabo.

Ildiko Lovaš, dobitnica nagrade „Jožef Atila", pisac, kritičar, prevodilac, urednik: „Veoma mi je drago što je knjigu na srpski jezik preveo dr Žombor Sabo, koji je sa jedne strane veoma dobar poznavalac grada, a sa druge strane je bio glavni gradski arhitekta, pa je sa razumevanjem pristupio ovom materijalu, koji je zapravo materijal i bogatstvo svih nas, naime on govori o gradu. O tome kako ga možemo osetiti svojim, ili kako mnoštvo generacija koje ovde žive ostavlja trag na samom gradu, jer ova knjiga obuhvata prilično dugačak period."

Ildiko Lovaš

Slične vesti

Najnovije

17:57, Frissítve: 18:35

I najizdržljiviji su stigli na cilj

Tokom vikenda šetalište pored Palića bilo je u znaku trka. U organizaciji Ultramaratonskog saveza Srbije i Ultramaraton kluba „Paligo Palus“ održan je 17. Međunarodni ultramaraton na Paliću.

Najčitanije

Turistički letovi balonima

Projekat Srpska Kapadokija ima izuzetan turistički značaj ne samo za lokalnu samoupravu Inđije već i za Srbiju i ceo region, kažu nadležni.

Sudar autobusa i automobila u Šapcu

Autobus koji je prevozio decu iz Futoga, koja su krenula na ekskurziji u Tršić, sudario se sa automobilom, rečeno je RTS-u u policiji. Kod desetoro dece i vodiča konstatovane su lakše telesne povrede u šabačkoj bolnici. Uhapšen je vozač automobila.

Moždano razmrdavanje u Bačkoj Topoli

Vojvođansko finale kviza „QuizNight“ na koji je došla 21 ekipa održano je u Bačkoj Topoli. Zabavna društvena igra sve je popularnija na našim prostorima.