Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Molnár Ádám

Knjige na poklon školama u Kanjiži

2020.12.10
16:31
2020.12.10
18:19
Forrás
Pannon RTV
Oko 60 knjiga zbirke poezije „Gyerekvilág" (Svet deteta) poklonila je pesnikinja Karolina Đolai osnovnim školama u opštini Kanjiža.
Pannon RTV/Molnár Ádám

Nedavno objavljenu zbirku poezije pesnikinja je danas pre podne u prostorijama lokalne biblioteke „Jožef Atila" lično uručila predstavnicima škola. U ovoj pesničkoj zbirci autorka se u poeziji bavi različitim temama kako bi ih i najmlađi sa uživanjem čitali i razumeli.

„Ideju mi je dalo moje dete, odnosno moje dete je ilustrovalo ovu knjigu. U knjizi su takve ilustracije da dete koje je uzme u ruku odmah može da je prihvati jer može da oboji ilustracije jer su samo korice u boji" rekla je danas u Kanjiži Karolina Đolai, autorka.

Pannon RTV/Molnár Ádám

Darivanju gotovo 60 svesaka poezije doprinela je i lokalna samouprava Kanjiže.

„Ova plemenita ponuda Karoline Đolai u najvećoj meri doprinosi da učenici u nižim razredima osnovnih škola mogu da neguju mađarski jezik. Naša uloga je bila u tome da direktore škola povežemo sa Karolinom i njenom ponudom i upitali smo za broj učenika" kaže Angeš Baganj, članica opštinskog veća zadužena za obrazovanje i omladinu u opštini Kanjiža.

U osnovne škole u Kanjiži donirano je 27 zbirki poezije, u horgoške, 17, a u Trešnjevac je stiglo 12 knjiga.

Karolina Đolai
Kanjiža
poklon
poezija

Najnovije

Najčitanije

Šupljak: Na Festivalu belog luka dobrodošlica novorođenčadi

Proslava Dana sela godinama se vezuje za Festival belog luka, koji je izrastao u najveću manifestaciju Šupljaka. Tada se organizuje dobrodošlica novorođenčadima naselja i dele im pokloni. 17 novorođenčadi rođenih od Festivala 2019-e dobili su poklon