Ugrás a tartalomra
vmmi.rs

Knjige za Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara

2019-10-14
17:07
Forrás
Pannon RTV
Donaciju čini 3.800 knjiga iz oblasti etnologije.

Zbirku od pretežno stručnih knjiga i letopisa sakupili su Laslo Sabo i Eva Guljaš, bračni par etnologa iz Solnoka, a njihov sin Laslo Muladi-Sabo poklonio ih je Zavodu.

U donaciji se mogu naći monografije, džepne knjige, udžbenici, ali i albumi sa fotografijama, dok se tematski krug širi i na istoriju, istoriju umetnosti i istoriju kulture.

Zavod za kulturu vojvođanskih Mađara

Slične vesti

Najnovije

13:12, Frissítve: 18:08

Jezik, društvo i um

Niz konferencija o jeziku koju je 1992. godine pokrenuo odsek za hungarologiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu proširio se na čitav region Karpatskog basena.
21:14

Kako hraniti ptice u prirodi

Približavaju se zimski dani, i to je vreme kada je potrebno hraniti ptice. Nije svejedno šta se stavlja u hranilice, jer od neodgovarajuće dohrane možemo i da naštetimo pticama.

Najčitanije

Teška nesreća u Senti

Muškarac od 70 godina, poginuo je danas pre podne u Senti nakon što je pao sa električnog bicikla, piše list „Mađar so".

Frižider za 4 miliona?

Međunarodni sajam nameštaja u Beogradu, uz značajne popuste očekuje posetioce sve do nedelje. Pored robe iz serijske proizvodnje zainteresovani mogu da kupe i neke jedinstvene delove nameštaja.

Gužve na granicama

Oni koji u Mađarsku žele da uđu na graničnom prelazu Horgoš-Reske na autoputu treba da računaju na višesatno čekanje.

Heni Der uskoro u Temerinu

Od Čantavira do užurbanosti Budimpešte. Razgovor sa Heni Der, o njenim profesionalnim i privatnim životnim planovima, vodila je Gabriela Vadleve u Budimpešti.