Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Ko je najbolje kuvao u Malim Pijacama?

2021.07.26
07:52
2021.07.26
07:57
Forrás
Pannon RTV
Više hiljada posetilaca na Takmičenju nacija u kuvanju bez granica i tradicionalnom vašaru.

Po 12. put je organizovano „Takmičenje nacija u kuvanju bez granica" na koje se prijavilo gotovo 60 ekipa iz brojnih vojvođanskih mesta, a u značajnom broju stigli su i gosti iz inostranstva. 

Pannon RTV

I ove godine vašarište u Malim Pijacama ispunjeno je ekipama spremnih da kuvaju. U prepodnevnim satima već su se u kotlićima krčkali perkelti i čorbe, ili iznad vatre se pekli delikatesi. Za Takmičenje nacija u kuvanju bez granica većinom su se prijavili kuvari amateri i članovi porodica. Svog predstavnika imalo je i mesto Turkeve iz Mađarske.

„Uvek je tako da treba doneti neko jelo koje je obeležje naše županije ili grada. Do sada smo dolazili sa ovčetinom ili jaretinom, sada smo doneli sivo goveče, pravićemo perkelt i od repova supu" kaže Laslo Puli Nađ, učesnik iz Turkeve u Mađarskoj. 

Pannon RTV

Na kulinarskom takmičenju predstavnike su imali i novinari. Saradnici „Het napa" pripremali su riblju čorbu.

„Izuzetna je atmosfera na Takmičenju nacija u kuvanju. Pre nekoliko sedmica smo odlučili da će i naša redakcija da se predstavi na kulinarskom takmičenju. Došli smo i na osnovu zajedničkog dogovora počinjemo sa ribljom čorbom koja je, može se reći, jedno od omiljenih redakcijskih jela, a koje ja rado kuvam" kaže Robert Kartali, zamenik glavnog i odgovornog urednika „Het napa". 

Pannon RTV

Cilj takmičenja u kuvanju je da svaki učesnik predstavi jelo koje je karakteristično za njegovo područje.

„Ovo sada organizujemo po 12. put, i kada smo ovo prvi put priredili, onda nam je cilj bio da privučemo sve Mađare iz Karpatskog basena. Ovde su bile ekipe iz Ukrajine, Slovačke, Erdelja, murske oblasti, i čitave Vojvodine" kaže Andraš Varbai, organizator.

Posetioci su na vašarištu u Malim Pijacama osim u takmičenju u kuvanju i vašaru, mogli da uživaju i u kulturnom programu. 

Mala Pijaca
kuvanje
takmičenja

Slične vesti

Najnovije

Najčitanije

Izgorela automehaničarska radionica u Subotici

Vatrogasci su odmah stigli na lice mesta, ali su mogli samo da zaštite okolne objekte. U požaru niko nije povređen, ali je šteta totalna. Nadležni kažu da nije posredi ljudska greška, već kratak spoj.