Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipák Edvin

Koliko košta učenje vožnje?

2020.09.10
17:39
2020.09.10
17:49
Forrás
Pannon RTV
Jeftinije je naučiti voziti u Beogradu, nego u Subotici.
Pannon RTV/Csipák Edvin

Četrdeset časova teorije i četrdeset časova vožnje – toliko je potrebno u Srbiji da bi učenik mogao da izađe na polaganje vozačkog ispita. Međutim, koliko košta vozačka dozvola „B" kategorije u Subotici?

U subotičkoj auto školi „Kompas" dobijanje dozvole za vožnju „B" kategorije košta 85 hiljada dinara. U ovu cenu uračunati su i teorijski i praktični časovi. Osim toga, potrebno je još platiti i lekarski pregled, što košta 2.000 dinara. Neophodnu sumu dalje uvećavaju troškovi za polaganje prve pomoći što košta 5.000 dinara. Naravno, ukoliko neko iz prvog puta ne uspe da položi teorijski ili praktični deo ispita, onda mora ponovo da ih plati. Ponovljeni teorijski test košta 4.000 a praktični novih 3.000 dinara. Mariela Sabo je kod 34. časa praktičnog dela. U potpunosti je zadovoljna nastavom: „Zaista to mislim da je ovo normalno, odgovarajuće. Meni nije ni skupo, rečju potpuno prihvatljivo."

Pannon RTV/Csipák Edvin

U Novom Sadu je gotovo 100 hiljada dinara, ali u više gradova obuka u auto-školama je jeftinija. U Beogradu, na primer, iznosi 75 hiljada dinara, a cena obuhvata lekarski pregled, ispit iz pružanja prve pomoći i polaganje vozačkog ispita.

Čongor Erdodi, instruktor u subotičkoj auto-školi „Kompas" to objašnjava većom konkurencijom jer u Beogradu ima preko 100 auto-škola: „Dobijanje dozvole za „B" kategoriju ostvaruje se kroz dva koraka, kroz teorijski i praktični deo. Teorijski deo se sastoji od 40 časova teorijske nastave, i od ispita. Praktični deo, ukoliko kandidat nema nikakvu prethodnu dozvolu, sastoji se od 40 časova praktične obuke, kao i iz polaganja vožnje. Nakon što ih uspešno položi, može da dobije vozačku dozvolu."

Dodaje, da bi se došlo do vozačke dozvole potrebna su dva meseca. Mesec dana za teorijsku obuku i mesec dana za praktični deo.

voziti
autó
Beograd
Subotica
ispit
lekarski
pregled

Najnovije

16:57, Frissítve: 17:46

Rusi malo plaćaju jabuke

Izvoz jabuka u Rusiju je ponovo uspostavljen. Postoji potražnja za kvalitetnim voćem sa peskovitog tla, ali proizvođači nisu zadovoljni sa cenom jer, kako kažu, ona ne pokriva ni troškove proizvodnje.
16:11, Frissítve: 17:45

U Subotici se vakciniše sve više mladih

Vakcina protiv korona virusa, na vakcinalnom punktu u Subotici, i dalje se može primiti bez prethodne registracije. Većina ljudi dolazi da primi treću dozu vakcine. Poslednjih dana se sve više mladih odlučuje da primi vakcinu.

Najčitanije

U Horgošu veće prisustvo policije

Od jutros je u Horgošu veće prisustvo policije. Pretpostavlja se da traže nestalog muškarca kojem se, tokom prošlog vikenda, u naselju izgubio svaki trag.