Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Csipak Edvin

Kompanija „Studio Present“ stipendira četiri učenika

2022.09.30
16:03
Forrás
Pannon RTV
Ove godine su četiri talentovana mlada programera osvojila stipendije kompanije „Studio Present“ iz Subotice. Danas je održano svečano uručenje. Nagrađeni pohađaju Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu“ i Visoku tehničku školu u Subotici.

Viktor Nađ iz Subotice, koji je student treće godine Visoke tehničke škole strukovnih studija u Subotici, već je dve godine stipendist kompanija „Studio Present“ . Čim je završio gimnaziju, prijavio se u kompaniju gde su ga dočekali raširenih ruku i dali su mu stipendiju od 20.000 dinara. Njegov rad je nagrađen na svečanoj dodeli stipendija kompanije „Studio Present“ sa stipendijom za vanredne talente u iznosu od 840.000 dinara. Viktor Nađ kaže da svoju budućnost zamišlja u Subotici.

“Jako sam zadovoljan celom kompanijom, odnosom šefova i odnosom menadžmenta prema nama. Ovde se bavim web developmentom, kako sa njegovim back-end delom tako i sa razvojem njegovog front-end dela. Ovo je moj opis posla ovde u kompaniji."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Dobri programeri i web developeri nisu samo momci, jer se sve više devojaka javlja u IT kompaniju u Subotici, koje svoju budućnost zamišljaju kao programerke.

Sara Babić, studentkinja Visoke tehničke škole strukovnih studija Subotica: „Jako sam zadovoljna jer sam dobila mentora koji me zadaje zadatke i od kojeg sam puno naučila. Trenutno sam na front-endu i kreiram celokupni izgled web stranica."

Pannon RTV/Csipak Edvin

Uz 43 zaposlena, kompanija „Studio Present“ se konstantno oslanja i na mlade talentovane programere. Dugi niz godina održavaju dobre odnose sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Subotici, a sada i s Tehničkim fakultetom „Mihajlo Pupin“ u Zrenjaninu. Ove godine četvoro mladih je zaslužilo kompanijsku stipendiju, što je najviše do sada – naglasio je Andor Koza, suosnivač kompanije „Studio Present“ .

„U jednoj informatičkoj kompaniji može da bude puno različitih zanimanja, počevši od projekt menadžera, računovodstva, ljudskih resursa, ali oni koje stipendiramo i koje priželjkujemo u našoj kompaniji su developeri i programeri. Bavimo se web developmentom i razvojem mobilnih aplikacija, tako da su oni koje zanimaju te tehnologije upravo oni koje najviše tražimo i pokušavamo pronaći, prigrliti i zaposliti ih."

Nakon dodele stipendija, u dvorištu kompanije „Studio Present“  je organizovano takmičenje u kuvanju, gde su zaposleni u kompaniji uz ukusnu hranu mogli da provedu popodne u druženju sa kolegama.

stipendija
Studio Present

Najnovije

13:02, Frissítve: 16:04

„S nama je okrugao svet”

U nedelju uveče u Kanjiži je održan svečani program povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom. U okviru manifestacije pod nazivom „„S nama je okrugao svet”, nastupilo je više od 120 mladih iz opštine.

Najčitanije

Nova akcija policije u Horgošu

U okviru policijske akcije u potpunosti su ispražnjena dva najveća migrantska kampa koja su se nalazila na obodu naselja. Šatori su srušeni, a nagomilano smeće uklonjeno.

Sa nekoliko „klikova“ do pomoći od 5.000 dinara

Mladi Srbije od danas mogu da se prijave za pomoć od pet hiljada dinara. Kao i u prethodnim slučajevima, prijavu mladi između 16 i 29 godina mogu da potraže na stranici Uprave za trezor i sa nekoliko „klikova“ da budu među podnosiocima zahteva.

Jaka konkurencija na 31. Tini muzičkom festivalu u Temerinu

Glavne nagrade 31. Tini muzičkog festivala u Temerinu otišle su u Bačku Topolu i Banatski Dvor. Na muzičkom takmičenju svojim pevačkim umećem nadmetalo se ukupno 22 mladih Vojvođana. Manifestacija je održana u lokalnoj hali sportova.